5 načina kako pronaći prijatelje u bilo kojoj životnoj dobi

Ana Kanazir
12. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Sklapanje prijateljstva je vrlo važan dio života i to u bilo kojoj životnoj dobi. Druženje može pozitivno utjecati na bolje samopouzdanje, zdravlje i ispunjeniji život. Ipak, njihovo uspostavljanje nekima može biti izazov, a postoje načini kako obnoviti stara i steći nova prijateljstva.

umirovljenici razgovaraju

umirovljenici razgovaraju | foto: anaterate, pixabay

Upoznavanje novih ljudi može biti izazov, ali se na kraju itekako isplati jer prijateljstvo u mirovini ima brojne benefite za zdravlje i mentalno stanje. Tome svjedoče i brojne mudrosti i poslovice od davnina koje možete pročitati ovdje.

Kako upoznati nove ljude?

Nisu sve starije osobe na društvenim mrežama i upravo zato je važno napraviti neke promjene u životu te otkriti nove strasti ili hobije kako bi se upoznali novi ljudi. Osim hobija, u pronalasku prijatelja mogu pomoći:

1. Hobiji
Možda imate hobije u kojima se niste nikada okušali ili ste se nekada bavili određenom aktivnošću koja je lagano pala u zaborav. Sada je vrijeme da ponovno otkrijete svoje stare strasti i prijavite se na druženja, radionice ili tečajeve u vašem gradu.

2. Volontiranje
Volontiranje je uvijek dobra ideja, bilo da želite volontirati u udrugama ili za neku privatnu osobu. Ovime ćete sigurno pomoći drugim ljudima, ali i sebi jer možete upoznati prijatelje koji će biti uz vas.

3. Sport
Mnogi gradovi imaju u ljetnim mjesecima organizirano besplatno vježbanje na otvorenom, a to je još jedna odlična prilika za upoznati nove ljude, ali i napraviti nešto dobro za sebe, svoje fizičko i mentalno zdravlje.

4. Putovanja
Postoje brojna putovanja koja su organizirana upravo za umirovljenike, pri čemu se upoznaju novi ljudi, ali i nova mjesta. Najčešće se putuje na jednodnevne izlete u obližnja mjesta, na more ili u toplice. Uvijek možete i sami organizirati putovanje u krugu svojih prijatelja koji mogu pozvati svoje prijatelje pa se krug poznanstava širi.

5. Online druženja
U vrijeme pandemije su posebno popularna postala razna online druženja. Uvijek možete pronaći razna događanja koja se odvijaju putem online servisa i na kojima nakon samog događanja možete popričati s ljudima.

Neobično prijateljstvo: Umirovljenik i labudica nerazdvojni već skoro 40 godina

Što još može pomoći kod pronalaska prijatelja?

Osim navedenoga, pomoći može i česti odlazak u grad ili na razne događaje s postojećim prijateljima, odlazak u kino, kazalište ili u kafić gdje uvijek možete upoznati nekoga. Ne izbjegavajte ove situacije jer nikad ne znate što vam mogu donijeti za vaše mentalno zdravlje, a možete dobiti novog poznanika ili prijatelja koji će vam dane učiniti još boljima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap