101-godišnja Desa Baković prodala stan i donirala preko pola milijuna kuna siromašnoj djeci

Josip Mihaljević
13. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

Godinama iskusna i velikodušna umirovljenica, Desa Baković, donirala je 600.000 kuna od prodaje stana za školovanje siromašne djece. Nedavno je proslavila 101. rođendan na kojemu je javnosti predstavljen Fond “Desa i Jerko Baković”. Kako sama kaže – ”uvijek je bolje davati nego primati”.

desa baković

Foto: Desa Baković | Youtube screenshot

Bračni par Desa i Jerko Baković višekratni su donatori Građanskog odbora za ljudska prava koji je od 1995. do 2010. skupljao pomoć u hrani, odjeći i lijekovima za ljude na području Banije i Korduna, kao i za povratnike i izbjeglice iz BiH. Njenog supruga više nema, a ona je odlučila prodati stan i osnovati fond kojim će se stipendirati siromašna djeca.

Kuća ljudskih prava ‘Solidarna‘ i Građanski odbor za ljudska prava organizirali su rođendansku proslavu za 101. rođendan Dese Baković  u travnju. Na proslavi je javnosti predstavljen Fond “Desa i Jerko Baković” kojim će se stipendirati djeca. Većina djece i mladih stipendista došla je na rođendansku proslavu u pratnji svojih roditelja i odgajatelja, što je gospođu Desu beskrajno razveselilo, posebno u trenutku kada joj je svako dijete poklonilo balon i osobno čestitalo rođendan te primilo potvrdu o stipendiranju. Ovom donacijom osigurana su sredstva za 31 dijete odnosno mladu osobu u dobi od 10 do 18 godina, u svrhu podrške uspješnom osnovnoškolskom odnosno srednjoškolskom školovanju tijekom sljedeće tri školske godine.

 Fond “Desa i Jerko Baković” pružat će podršku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, a uključuje financijjsku te dodatnu materijalnu i stručnu podršku u skladu s osobnim planovima razvoja svakog djeteta.

Namjera Fonda i Zaklade ‘Solidarna’ je da priču o plemenitom činu gospođe Dese nadahne i potakne sve nas kako bi zaštitili dječja prava na kreativnost i obrazovanje te kako bi Fond mogao postati trajan izvor podrške najmanjima među nama.

Pomoći možete i vi

Iz tog razloga, Zaklada ‘Solidarna’ organizira Solidaran koncert za djecu Fonda Dese i Jerka Bakovića gdje možete i vi pomoći.

Koncert će se održati u srijedu 20. lipnja od 18.00-20.00 sati u Kinu Europa u Zagrebu.

Inspirirani Desinim riječima kako je “uvijek bolje davati nego primati”, Solidaran koncert za djecu Fonda je veliko događanje kojima žele prikupiti dodatna sredstva za pružanje stručne podrške djecci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi u njihovom obrazovanju i osobnom razvoju.

Zaklada ‘Solidarna’ poziva sve sugrađanke i sugrađane da si uljepšaju ulazak u ljeto Solidarnim koncertima, a kupnjom ulaznice po cijeni od 100 kuna uljepšaju i olakšaju školovanje djece Fonda Desa i Jerko Baković širom Lijepe naše.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Kina Europa, putem online donacije Solidarnoj ili putem virmanske uplate (opis plaćanja: Solidaran koncert; IBAN: HR7323900011100948072).

Dodatne informacije nalaze se na FB eventu događanja.

koncert solidarna

Foto: Press

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap