Zavod za mirovinsko ne može pronaći veliki i opremljeni poslovni prostor u Dubrovniku, evo što traže

Jasmina Grgurić Zanze
24. lipnja 2024.
Mirovine
A- A+

Natječaj za zakup velikog i opremljenog poslovnog prostora u Dubrovniku ovih je dana objavio Zavod za mirovinsko osiguranje. Isti natječaj objavili su još u ožujku, ali očito nisu pronašli ono što traže. Prostor im je potreban, kako piše u natječaju, za pohranu dokumentarnog i arhivskog gradiva. Mora biti dobro opremljen i velik između 300 i 400 četvornih metara. Cijene najma takvog prostora kreću se u tisućama eura mjesečno.

Dubrovnik

Dubrovnik | Foto: Mirovina.hr

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je ovih dana javni natječaj za zakup velikog poslovnog prostora u Dubrovniku. Tamošnjoj ispostavi HZMO-a, poslovni prostor potreban je za pohranu dokumentarnog i arhivskog gradiva. Podsjetimo, isti natječaj objavili su još u ožujku, o čemu smo pisali ovdje. Sada su ga opet ponovili, jer očito nisu uspjeli naći ono što traže. A to je prilično velik prostor od 300 do 400 četvornih metara koji bi zakupili na tri godine, uz mogućnost produljenja ugovora.

Pri odabiru će se, kako piše u natječaju, rukovoditi prije sveg iznosom zakupnine, a potom i režijskim troškovima, blizinom njihovom postojećem sjedištu u Dubrovniku te potrebom za što manjim ulaganjima. Krajnji rok za predaju ponuda je 3. srpnja, a javno otvaranje ponuda održat će se 8. srpnja 2024. u 10 sati, u prostorijama Zavoda u Zagrebu, obavijestili su iz HZMO-a.

Uvidom u javno dostupne oglase, vidljivo je da poslovnih prostora kakve traži HZMO baš i nema u ponudi. Cijene su vrtoglave. Tako se jedan opremljeni poslovni prostor uredskog tipa od 120 četvornih metara u središtu Dubrovnika  iznajmljuje za 2.600 eura. Ipak, trostruko je to manja kvadratura od one koju traži Zavod za mirovinsko. Cijene najma za neopremljena velika skladišta kreću se i do šest tisuća eura.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap