Platforma 'Umirovljenici zajedno'
Umirovljenici zajedno počeli javnu kampanju: U programu nude 200 eura veće mirovine

– Umirovljenici zajedno – Politička platforma – koalicija otvorila je posebni račun kao i mogućnost da preko aplikacije GoGetFunding za prikupljanje donacija za predstojeće parlamentarne izbore svi koji nam mogu i žele pomoći svojom donacijom to od sada mogu uraditi. Donacija koja je uplaćena od srca nam vrijedi isto bez obzira je li uplaćen iznos od 1 eura ili 1000 eura. Hvala svima na svakom euru donacije! Zajednički politički cilj je izlazak iz siromaštva, priopćili su danas koordinatori Milivoj Špika i Lazar Grujić.

Donacije im trebaju, nastavljaju, kako bi se što uspješnije pripremili za parlamentarne izbore i osvojili što više mandata u Hrvatskom saboru.

– Kampanja, kao što svi znamo, košta. Demokracija košta… Olovka u rukama umirovljenika na izborima snažno je oružje u borbi protiv siromaštva ljudi treće životne dobi. Da bi prestala lažna obećanja koja su svi vladajući davali iz izbora u izbore, moramo se izboriti da naši zastupnici u Hrvatskom saboru odlučuju o našoj sudbini, poručili su Umirovljenici zajedno.

Skupljanje donacija dopušteno od 5. siječnja

Podsjećaju da im je cilj uvesti novi izračun mirovina za sve na bazi 75 – 80 % neto plaće pojedinca kroz 10 najpovoljnijih godina uz aktualnu vrijednost mirovine za svaku godinu radnog staža u iznosu od 20 eura te da se nakon 65. godine ukine penalizacija, o čemu smo pisali ovdje. Više o načinu doniranja možete doznati na mrežnim stranicama Umirovljenika zajedno.

Inače, Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je da političke stranke mogu otvoriti posebne račune za financiranje izborne kampanje od 5. siječnja 2024. godine, nakon što su pozive za donacije još lani objavili saborski zastupnici Sandra Benčić i Marin Miletić od kojih je DIP zatražio očitovanja.