Silvano Hrelja nakon šest mandata u Saboru oprostio se od svojih birača: ‘Hvala i onima koji su me pljuvali’

Jasmina Grgurić Zanze
14. ožujka 2024.
Mirovine
A- A+

Nakon šest mandata i više od dva desetljeća u Saboru koji je raspušten danas, zastupnik Silvano Hrelja oprostio se od saborskih klupa. Sa 66 godina koje je napunio danas te 47 godina radnog staža, neće ići u saborsku, već radničku mirovinu. Za govornicom se zahvalio svim umirovljenicima pa i ‘pljuvačima’ koji mu nisu dozvoljavali da odustane od traženja rješenja. Hrelja se osvrnuo na postignuća kao bivši zastupnik HSU-a, pri čemu je posebno ponosan na novi model obiteljskih mirovina.

Silvano Hrelja u prvom planu, Hrvatski sabor u pozadini

Silvano Hrelja | Foto: Screenshot Youtube/Mirovina.hr

Hrvatski sabor raspušten je danas, a to u slučaju saborskog zastupnika Silvana Hrelja znači i konačan oproštaj nakon šest mandata kroz dva desetljeća rada u saborskim klupama. Hrelja je održao mali oproštajni govor, obraćajući se u prvom redu svojim biračima, umirovljenicima. Sa 66 godina, koje je napunio danas, te nakon 47 godina radnog staža neće u saborsku mirovinu, nego onu radničku, kako je već ranije potvrdio u razgovoru za Mirovina.hr. Na nove izbore ne ide, to je za njega završena priča. Obitelj, unuci i masline ono je čemu će se posvetiti u rodnoj Istri, a hoće li i dalje raditi i imati doticaja s politikom općenito, nije siguran.

‘Uvijek sam čekao pravi trenutak za realizaciju’

– Bio sam vaš glas u Saboru i zastupao vaše interese gdjegod i kolikogod je to bilo moguće. Čast, privilegija i obaveza mi je bila čuvati tu najstariju i najranjiviju društvenu skupinu, prečesto izranjavanu od života i prečesto ljutu zbog posljedica, a prerijetko zbog uzroka koji su ionako ostali u dubokoj prošlosti. Uvijek sam bio naoružan strpljenjem i čekao pravi trenutak za realizaciju zahtjeva. To nikada nije bilo previše popularno, jer su umirovljenici tada, kao i sada govorili da nemaju vremena za čekanje, rekao je Hrelja u oproštajnom govoru u Saboru.

Zahvalio svim sadašnjim i budućim umirovljenicima

Silvano Hrelja ide u mirovinu: Čega ću se držati ako ne svoje riječi?

Dodao je kako mu je najteže bilo kada je ‘Royalovcima’ postao zadnja dana, a podsjetio je i na rezultate svoga rada, o čemu smo nedavno pisali ovdje. Hrelja je pritom posebno ponosan na novi model obiteljskih mirovina uz isplatu dijela obiteljske mirovine.

– Zahvaljujem svim sadašnjim i budućim umirovljenicima na podršci, naročito onoj tihoj većini koja je strpljivo sa mnom iščekivala rješenja, ali i onim gordim nezadovoljnicima pa i pljuvačima koji su me čeličili i nisu nikada dozvolili da odustanem od rješenja, kazao je Hrelja te zahvalio svim suradnicima, a Saboru poželio sreću u daljnjem radu.

Copy link
Powered by Social Snap