REGOS dostavio važnu potvrdu članovima mirovinskih fondova: Provjerite svoj saldo na računu

Milan Dalmacija
21. lipnja 2023.
Mirovine
A- A+

REGOS je elektronskim putem svim članovima obveznih mirovinskih fondova dostavio potvrdu za razdoblje od 1. lipnja prošle do 1. lipnja ove godine. Potvrda sadrži broj obračunskih jedinica i vrijednost imovine koja se nalazi na osobnom računu, kategoriju mirovinskog fonda u kojem je ta imovina uložena, mirovinsko društvo koje upravlja mirovinskim fondom, datume uplate i svote doprinosa koje je član mirovinskog fonda imao u pojedinom razdoblju.

raiffeisen mirovinski fondovi

Foto: Pexels

Registar osiguranika (REGOS) je, kao i svake godine, u osobne pretince građana u poslovnom sustavu ENA i sustavu e-Građani svih članova obveznih mirovinskih fondova dostavio potvrdu za razdoblje od 1. lipnja 2022. do 1. lipnja 2023. godine o stanju imovine na osobnom računu u odabranom mirovinskom fondu.

Potvrda sadrži broj obračunskih jedinica i vrijednost imovine koja se nalazi na osobnom računu, kategoriju mirovinskog fonda u kojem je ta imovina uložena, mirovinsko društvo koje upravlja mirovinskim fondom, datume uplate i svote doprinosa koje je član mirovinskog fonda imao u pojedinom razdoblju, informaciju o eventualnom prelasku u mirovinski fond druge kategorije u proteklom izvještajnom razdoblju te mogućnosti prelaska u mirovinski fond druge kategorije u sljedećih godinu dana.

Potvrda je, sukladno Zakonu o obveznim mirovinskim fondovima, dostavljena elektronskim putem svim 2.201.119 članova. Nju je moguće pročitati putem poslovnog sustava ENA, koji omogućuje isporuku elektroničkih dokumenata osiguranicima i drugim osobama o podacima koji se za njih vode u registru REGOS-a. U osobni korisnički pretinac u sklopu sustava e-Građani, potvrdu je dobilo 1.239.383 članova obveznih mirovinskih fondova.

Građani mogu stanje svog osobnog računa, status članstva u obveznom mirovinskom fondu te sve druge informacije o svojoj budućoj mirovini provjeriti radnim danom u Mirovinskim informativnim centrima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, gdje je građanima i poduzetnicima na jednom mjestu omogućen pristup informacijama i uslugama iz mirovinskog sustava, napomenuli su iz REGOS-a.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap