Umirovljenik Zlatko (60) se bavi hobijima za koje prije nije imao vremena

Barbara Jurišić
5. lipnja 2022.
Istaknuto
A- A+

Zlatko (60) radio je kao strojobravar i nije imao vremena za hobije. Sada se bavi biljkama koje su formirane baš kako su on i žena htjeli te se bavi ribolovom koji mu je strast od mladih dana.

Zlatko (60) u centru Valpova
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Radio je u Belišću i, kaže, kako uz posao nije imao nekih anegdota, niti hobija. Sada se njegova žena i on bave eko-uzgojem povrća i voća te to rade isključivo iz hobija i isključivo za svoje potrebe. Rekao je kako je bitna samo volja i ljubav za biljke te kako se sve uz biljke treba isprobati. Dobro je ako se biljka primi, ako se ne primi, idu dalje.

„Radio sam u Belišću kao strojobravar. Uz posao nije bilo nekih anegdota, stalno smo radili. Samim time nisam imao niti nekih hobija. Bio sam samo u poslu. Sada radim svašta. Uglavnom sam oko kuće, vrta, bavim se pecanjem i stalno kosim travu. Supruga i ja uzgajamo sve sami i uzgajamo sve vrste povrća i voća koje možemo. Uzgajamo sve na ekološki način i isključivo za sebe. Radimo to iz hobija i to su sve voćke cijepane baš onako kako smo mi htjeli. Na primjer, želim takvu jabuku i onda ju nacijepam da bude takva. Bitna je samo volja i ljubav za biljkama i za rad oko njih. Sve treba probati, jedne godine se primi, druge se ne primi i idemo dalje.“- rekao je gospodin Zlatko.

Uz ljubav koju gaji prema uzgoju biljaka, tu je i strast ribolovu koju vuče iz mladosti.

Tomislav Šutalo u saborskoj mirovini: "Zaboravio sam sve prestiže i vratio se svijetu prirode"

„Od mladih dana me otac vodio u ribolov i zbog toga sam ga i zavolio. Nije bitno hoću li uloviti nešto, bitno je da sam na vodi. Obožavam vodu, biti na vodi, biti u prirodi. Drago mi je i kada upecam ribu. Jednom sam upecao amura koji je bio oko 19 kg.“- ponosno je rekao gospodin Zlatko.

Copy link
Powered by Social Snap