U BiH 360.000 umirovljenika dobit će pomoć: Provjerite tko ima prava na nju

Milan Dalmacija
1. kolovoza 2022.
Istaknuto
A- A+

Jednokratnu novčanu pomoć u Federaciji BiH primit će tek 363.430 od 428.000 umirovljenika. Na 100 konvertibilnih maraka pomoći nemaju pravo umirovljenici u radnom odnosu te korisnici naknade za tjelesnu onesposobljenost.

Umirovljenicima u Federaciji BiH stižu veće mirovine Foto: Pixabay

Za 5. kolovoza je u Federaciji BiH najavljena isplata jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 konvertibilnih maraka. No, neće svih 428.000 umirovljenika dobiti ta sredstva. Ona će sjesti na račune 363.430 osoba, javlja Faktor.ba.

– Jednokratni iznos mirovine (pomoći) u visini od 100 KM u sklopu isplate mirovina za srpanj primit će ukupno 363.430 korisnika mirovina Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Prema Uredbi Vlade Federacije, pravo na spomenuti iznos imaju korisnici mirovina Federalnog zavoda PIO s prebivalištem u BiH, a koji su zatečeni u isplati mirovine na dan isplate.

Korisnici naknade za tjelesnu onesposobljenost te umirovljenici koji su u radnom odnosu ne ostvaruju pravo na naknadu. Jednokratni iznos mirovine bit će naznačen na mirovinskom čeku, objasnio je Tomislav Kvesić, glasnogovornik Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap