Mirovinsko se rješava udjela u državnim tvrtkama: Prodaje se Agroduhan iz Slatine

Milan Dalmacija
22. kolovoza 2022.
Istaknuto
A- A+

Objavljen je javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju udjela u tvrtki Agroduhan d.o.o. iz Slatine. Svoje udjele u toj tvrtci prodaje i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

hzmo

Foto: HZMO | Youtube screenshot

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je Javni poziv za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju pet poslovnih udjela trgovačkog društva u vlasništvu Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Riječ je o tvrtki Agroduhan d.o.o. iz Slatine u kojoj država sudjeluje s 82,5128 posto vlasničkog udjela, dok HZMO drži 7,2535 posto vlasništva.

ministar josip aladrović
Ministarstvo o sve većem udjelu korisnika najniže mirovine: Pratimo kretanja, poduzimamo mjere

Ostali vlasnici tvrtke koja se od 1997. godine bavi proizvodnjom duhana tipa FC Virginia u kooperaciji a individualnim poljoprivrednim gospodarstvima ili na vlastitim plantažama te otkupom, obradoma i prodajom neprerađenog duhana na inozemnom tržištu su Hrvatske šume, Hrvatske vode, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatski zavod za zapošljavanje te zaposlenici i drugi vlasnici udjela.

Nominalna vrijednost udjela koji su na prodaju iznosi 19.702.000 kuna, dok je početna prodajna cijena 20.035.000 kuna. Vrijednost udjela HZMO-a u tvrtki iznosi 1.592.000 kuna. Inače, tvrtka je u 2020. godini zabilježila gubitak od 15.381.487 kuna, dok je lani imala dobit od 3.601.255 kuna.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Ponuditelji, prema pravilima CERP-a, trebaju otkupiti ponudbenu dokumentaciju za 15.000 kuna te priložiti jamstvo od 200.350 kuna te ih uplatiti CERP-u. Pri iznošenju ponude bitno je naznačiti točno ime ponuditelja, a ponude će biti odbačene ako nisu u skladu s uvjetima iz ponudbene dokumentacije te ako su predane nepotpune i nakon roka.

Rok za podnošenje ponude je 21. listopada 2022. godine do 14:00 sati. Svi potencijalni ponuditelji mogu sudjelovati na otvaranju ponuda, ali CERP zadržava pravo da ne prihvati niti jednu ponudu. Više informacija dostupno je na poveznici.

Mirovinsko se rješava udjela u državnim tvrtkama: Prodaje se Agroduhan iz Slatine
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap