Metropola dijeli pomoć umirovljenicima: Neki su je već dobili, drugi čekaju poštara

Milan Dalmacija
18. kolovoza 2022.
Istaknuto
A- A+

Grad Zagreb je isplatio pomoć umirovljenicima za mjesec kolovoz. Stariji žitelji metropole s mirovinama do najviše 1.700 kuna imaju pravo na najviše 400 kuna pomoći. Oni koji je primaju poštom, mogu je podići u roku od 10 dana, ako je nisu dobili na kućnu adresu.

Foto: Maja Horvat/Zakaj volim zagreb/Facebook

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec kolovoz 2022. isplaćivat će se putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte, priopćili su iz Grada Zagreba. Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune novčana pomoć isplaćena je 16. kolovoza, a korisnicima koji novčanu pomoć primaju putem Hrvatske pošte isplaćivat će se od danas.
Umirovljenici koji novčanu pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima 10 dana od početka isplate.

– Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 22/22), pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.700,00 kuna mjesečno, podsjećaju iz Gradske uprave te dodaju da su umirovljenici razvrstani u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno.
II. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kuna do 1.200,00 kuna mjesečno.
III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kuna do 1.700,00 kuna mjesečno.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći, mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300 kuna pomoći mjesečno, a umirovljenici III. skupine na 200 kuna pomoći mjesečno. Nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1, poručili su iz Grada Zagreba.

Metropola dijeli pomoć umirovljenicima: Neki su je već dobili, drugi čekaju poštara
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap