Marko Primorac više nije član Upravnog vijeća HZMO-a: Razriješen je na osobni zahtjev

Milan Dalmacija
18. kolovoza 2022.
Istaknuto
A- A+

Marko Primorac je na osobni zahtjev razriješen s mjesta člana Upravnog vijeća HZMO-a. Nije poznato tko će naslijediti trenutnog ministra financija na toj poziciji.

Screenshot: Sabor

Vlada je na osobni zahtjev razriješila novog ministra financija, Marka Primorca s mjesta člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Marko Primorac je mandat u Vladi preuzeo sredinom srpnja nakon ostavke Zdravka Marića. Nije poznato tko će ga naslijediti u Upravnom vijeću HZMO-a.

Primorac je od 2016. obnašao dužnost člana Upravnog vijeća HZMO-a, a imenovan je na prijedlog tadašnjeg ministra rada i mirovinskog sustava, Tomislava Ćorića. Neposredno pred imenovanje na ministarsku dužnost, Primorac je bio i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora i predsjednik Revizijskog odbora Hrvatske radiotelevizije. S te se pozicije također povukao na vlastiti zahtjev. Znakovito, njegova supruga, Iskra Primorac ravnateljica je Registra osiguranika (REGOS).

Bračni par Primorac javnosti je postao poznat u veljači prošle godine, kad su mediji izvijestili javnost o brojnim slučajevima cijepljenja preko reda, među kojima su bili i oni. Tada su se, naime, prema planu cijepljenja, cijepile rizične skupine ljudi, poput liječnika, korisnika domova za starije i zaposlenici u domovima za starije.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Budući da je ta vijest  podigla prašinu u medijima, Primorci su u ožujku ove godine angažirali odvjetnički ured, koji se među ostalom javio i Mirovini.hr sa zahtjevom da uklonimo članak o njihovom cijepljenju preko reda. Mi smo zahtjev, odbili, no HRT je prihvatio ukloniti sporni članak.

Marko Primorac više nije član Upravnog vijeća HZMO-a: Razriješen je na osobni zahtjev
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap