Video: Ovako je izgledala turistička reklama za Jugoslaviju

Matej Markovinović
30. travnja 2023.
Foto dana
A- A+

Na TikToku je objavljena turistička reklama za Jugoslaviju iz 1990. godine, u kojoj se mogu vidjeti lokacije koje su i dan danas popularne među turistima. Tu je tako prikazan Dubrovnik, Bled i Mostar.

@yugonostagic_dude45

1 year later this beutifull Country broke apart… #fy #fyp #viral #balkan #yugoslavia #yugo #socialism #josipbroztito #tito #jugoslavija #sfrj #hiatorical #1990s #90s #visityugoslavia

♬ original sound – SFRJ ❤

Nije tajna da je turizam u Hrvatskoj pogon naše ekonomije, što, na koncu, pokazuje činjenica i da je udio prihoda od turizma u hrvatskom BDP-u najveći u Europskoj uniji. No, turizam nije značajan u Hrvatskoj od jučer. Mnogi se rado prisjećaju turizma tik prije rata. Na TikToku je objavljena turistička reklama za Jugoslaviju iz 1990. godine, na kojoj se prikazuje naša obala.

Starija ženska osoba u kupaćem kostimu raširenih ruku stoji ispred mora
Hrvatska izgubila najviše turista starijih od 55 godina, turizam u padu za 80 posto

– Možete li zamisliti zemlju u kojoj još uvijek možete naći drevne gradove uz kristalno čisto more. Jugoslavija je zemlja s dugom, turbulentnom povijesti. Nakon Drugog svjetskog rata, postala je socijalistička federacija napravljena od šest republika i dvije autonomne regije. Govore pet službenih jezika i slave pravoslavnog, katoličkog i muslimanskog Boga. Ovo nije izmišljena zemlja, ovo je Jugoslavija, govori se u reklami.

Uz našu obalu, prikazan je, među ostalom, Bled u Sloveniji i Mostar. Radi se, naravno, o lokacijama koje su i dan danas popularna odredišta za turiste.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap