Umirovljenici pohrlili na tržnicu: Šljive po šest kuna, jabuke četiri…

Jasmina Grgurić
13. rujna 2019.
Foto dana
A- A+

Stalni kupci na gradskim tržnicama uglavnom su stariji građani. S jedne strane razlog tomu je navika, a s druge pristupačne cijene, kao i prilika da se domaće voće i povrće “ugrabi” povoljnije nego u trgovačkim centrima. Trbuh grada mjesto je i umirovljeničkih susreta i druženja. No, ono što ovih dana posebno privlači naše umirovljenike jeftiniji su plodovi kasnog ljeta. Šljive se tako mogu naći za šest kuna, jabuke za četiri kune, a grožđe za deset…

Foto: Mirovina.hr

Od malenih mirovina za voće ne ostaje puno. Ipak, cijene su više nego povoljne pa se tako za samo pet kuna može kupiti kilogram šljiva i jabuka. Šljiva za jelo, knedle, zimnicu ili domaći pekmez te jabuke za štrudlu, sok ili nešto treće umirovljenici ovih dana kupuju na kilograme.

“Cijene su povoljne, bilo bi glupo reći da nisu, ali nama umirovljenicima je i to puno. Što kada vam je mirovina 1.600 kuna kao meni? Toliko ima i supruga pa dok platimo režije, hranu i lijekove ne ostaje puno. Voće je luksuz i gledamo na svaku kunu. Došli smo po šljive, jer nam ove godine nisu rodile naše. Kupili smo tri kilograma, da se nađe malo u kištri i barem za koju teglicu džema” – kaže nam umirovljenik Stjepan kojeg smo zatekli u kupovini na sisačkoj Gradskoj tržnici.

Foto: Mirovina.hr

Umirovljenici pohrlili na tržnicu: Šljive po šest kuna, jabuke četiri…
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap