Umirovljeni učitelj na velikom platnu ručno izvezao Periodni sustav elemenata

Jasmina Grgurić
31. kolovoza 2020.
Foto dana
A- A+

Da starije generacije i te kako znaju što sa sobom jednom kada odu u mirovinu, dokazuje i 82-godišnji umirovljeni učitelj kemije Martin Sellner. Tijekom dva desetljeća on se nije prepuštao životarenju, nego bi često u ruke uzimao veliko platno na kojemu je strpljivo izvezao Periodni sustav elemenata.

Retired chemistry teacher Bro. Martin Sellner shared his triumph of completing a cross-stitch Periodic Table after two…

Objavljuje Inspirations MagazineSrijeda, 19. kolovoza 2020.

 

Da biti u mirovini ne znači samo mirovati, dosađivati se i prepuštati svakodnevnici uz gledanje televizije, dokazuje i 82-godišnji umirovljeni učitelj kemije, Martin Sellner. Ovih dana časopis Insiprations Magazine objavio je na društvenim mrežama njegov trijumf nakon dva desetljeća ustrajna rada vlastitim rukama.

Naime, ovaj kršćanski brat lasalijanac završio je svoj veliki ručni vez. Šav po šav vjerno je izradio Periodni sustav elemenata. Motive je vezao punih 20 godina na platnu veličine 147 puta 137 centimetara. No, posao se nije odužio zbog njega.

“Za tablicu i okvir trebalo mi je šest godina. Onda je Međunarodna unija za čistu i primijenjenu kemiju (IUPAC) konačno imenovala posljednjih devet elemenata pa sam bio u mogućnosti završiti Periodni sustav” – kazao je  Martin Sellner.