Sjećate se mlijeka u vrećici? Ove sačuvane ambalaže odličan su podsjetnik!

Jasmina Grgurić
1. lipnja 2019.
Foto dana
A- A+

Mlijeko u vrećici… kao da je jučer bilo! Ipak, u moru tvrde plastike i kartona zaboravljamo na vrijeme kada smo mlijeko kupovali u vrećicama. Tu i tamo takav se proizvod i danas može pronaći u nekom trgovačkom centru, ali uistinu rijetko. S druge strane, brojne države koriste upravo ovu ambalažu. Naime, stručnjaci kažu da je to ekološki prihvatljivije rješenje od ovog današnjeg.

Grupa Retroteka na društvenim nas mrežama svakodnevno podsjeća na artikle iz mladosti. Među njima su i ove četiri očuvane vrećice od mlijeka. Podsjetnik je to na neka potpuno drugačija vremena. No, ne i za mnoge zemlje poput Izraela ili Kanade gdje se mlijeko i dalje distribuira od tvornice do trgovine pa sve do kuhinja upravo na ovaj način.

Stručnjaci kažu da je mlijeko u vrećici ne samo ekološki prihvatljivije, nego i zdravije rješenje od tetrapaka i plastičnih boca. Ipak, ono po čemu ga mi pamtimo je krajnja uporabna nepraktičnost.

Naime, bilo je pravo umijeće kući doći bez prolivenog mlijeka, a ako se nije prolilo do kuhinje, to bi se dogodilo upravo tamo za vrijeme rezanja škarama. Oni mudriji nisu vrećicu s mlijekom u isto vrijeme držali u rukama, nego bi je najprije smjestili u za to odgovarajuću posudu.

Sjećate se mlijeka u vrećici? Ove sačuvane ambalaže odličan su podsjetnik!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap