Postala je blogerica u 60-ima i smatra da dobne granice ne postoje – barem kad je riječ o stilu

Jelena Ratko
28. veljače 2018.
Foto dana
A- A+

Dob je samo brojka i ne znači ništa, što dokazuju svi oni koji u starosti nastavljaju živjeti punim plućima. Gotovo da ne postoji opravdanje za zapostavljanje vlastitih interesa u poodmakloj životnoj dobi. Isto tako, starost ne bi trebala nametati ponašanje „u skladu s godinama“ – jer takvo ne postoji, poručuje 68-godišnja umirovljenica Suzi Grant objavama na svom blogu.

Blog Alternative Ageing postoji već nekoliko godina, a od svojih početaka promovira prihvaćanje procesa starenja i starosti kao takve te pokazuje kako je tijekom svakog perioda života, pa tako i u starosti, moguće pronaći stil, zabavu i avanturu. Autorica objava Suzi Grant živi u Brightonu, a 2014. odlučila je pokrenuti blog kako bi pomogla starijima od 50 da žive zdravije i sretnije živote, prenosi Independent.

Umirovljenica na svom blogu nudi modne savjete, piše zdravstvene preporuke te dijeli svoja iskustva, recepte i kratke video uratke. Veoma je aktivna i na društvenim mrežama. Trenutno ima više od 12 tisuća fanova na Instagramu i gotovo sedam tisuća njih na Facebooku, a svi oni tvrde kako ih inspirira njezina poletnost i volja za životom.

U dobi od 50 godina, Grant se počela osjećati izostavljeno i diskriminirano u društvu, i to na račun činjenice da je žena u starijoj životnoj dobi. Međutim, otkako je osnovala blog, sijeda kosa ušla je u modu, a Grant je – u svojim 60-ima – zadobila samopouzdanje. “Više se ne osjećam nevidljivo, kao što sam se osjećala s 50, niti biste vi trebali, pa želim s vama podijeliti sve što sam naučila tijekom godina kako biste i vi mogli uhvatiti život za muda i uživati u njemu koliko ja uživam!“,  Grant je napisala na svom blogu.

Cilj joj je proširiti poruku o takozvanom „pozitivnom starenju“, zbog čega često upotrebljava hashtag #positiveageing, a to čini objavljivanjem zanimljivih fotografija koje prikazuju njezinu smjelost prilikom modnog izražavanja i veliku strast za istraživanjem.

Blogerica danas promovira zdrave životne navike, no prije je živjela drastično drukčije. Dok je radila kao novinarka na televizijskim i radijskim postajama, među kojima su bile Sky News i BBC Radio 4, Grant je puno pušila i često konzumirala alkohol. Kada joj je majka prije par desetljeća preminula od srčanog udara, Grant je smanjila loše navike, a u dobi od 63 godine odlučila je svoj život preokrenuti naopačke te je počela proučavati nutricionizam. Do sada je napisala tri knjige kojima je cilj ohrabriti ljude i navesti ih na odluku da vode ispunjen i kvalitetan život.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap