Za posao vozača traže muškarce i žene, ali i – umirovljenike!

Jasmina Grgurić Zanze
24. ožujka 2018.
Foto dana
A- A+

Zagrebom, ali i društvenim mrežama, ovih dana kruži plakat s oglasom na posao za koji se, osim muškaraca i žena traže i – umirovljenici. Osim što je neobično smo po sebi, duhovitu notu daje i to što se radi o radnom mjestu vozača. Poslodavac pritom obećava početnu plaću 4.000 kuna u njihovom, odnosno čak 8.000 kuna u vlastitom automobilu, uz dodatne bonuse. Iako tvrtka u ovom oglasu ne navodi svoj identitet, otkrili smo o komu je riječ.

Foto: Facebook

Poslovi za koji se traže umirovljenici uistinu su rijetki, a da oni nisu ništa manje poželjni na tržištu radne snage u odnosu na ostale radnike proizlazi i iz ovog oglasa. Stoga smo odlučiti nazvati broj i provjeriti o komu je riječ te zašto se poslodavac odlučio radno mjesto ponuditi i starijim osobama. Tim više jer je riječ o vožnji, pri čemu vladaju predrasude o starijim vozačima kao rizičnoj skupini u prometu. S druge strane, kao iskusnijima za volanom ovo im  je prilika za nimalo lošu dodatnu zaradu uz više nego skromne mirovine.

“Moramo im pomoći da zarade nešto uz takve male mirovine. Bojazni nema jer svi kandidati prolaze testiranje i obuku. Javljaju nam se često, a među 300 zaposlenika na području Hrvatske imamo već i nekoliko umirovljenika. Oglas je i dalje aktivan, u potrazi smo za radnicima dok ne popunimo kvotu” – rekli su nam iz tvrtke koja traži Uber vozače.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap