Pogledajte reklamu za popularnu kremu bez koje 60-ih nismo mogli na sunce

Jasmina Grgurić Zanze
1. srpnja 2019.
Foto dana
A- A+

Kada uđete u prodavaonicu kozmetičkih proizvoda, izgubite se u moru ponude i ne znate što biste izabrali. No, nekada nije bilo tako. Na raspolaganju smo imali tek jedan artikl. Po nekadašnjim markama nazivali smo stoga cijeli proizvod pa tako i danas za zubnu pastu kažemo “kaladont”, za šampon “subrina” dok nam je prva asocijacija na kremu “nivea”. Njoj je upravo posvećena ova reklama iz 1967. godine.

“Upotrebom širom svijeta poznate Nivea creme, steći ćete novog prijatelja na ljetovanju. Ako u vašoj kutiji Nivea creme nađete žeton, izvolite ga poslati, s naznakom vaše točne adrese, u tvornicu Neva… Po primitku žetona odmah vam šaljemo besplatno Nivea loptu” – piše na reklami Neve.

I doista, ne postoji nitko tko nije koristio najpoznatiju kremu prošlog stoljeća, prepoznatljiva mirisa, upakiranu u plavu metalnu kutijicu. I te kako su nam poznate i reklamne lopte s kojima smo rado uživali na suncu i zraku.

Proizvod reklamira nasmiješena djevojka plave kose u bijelom jednodijelnom kupaćem kostimu, a moramo primijetiti da se tada nije robovalo imperativima vitkosti kakvi su postavljeni danas.

Reklamu je na društvenim mrežama objavio zagrebački Tehnički muzej “Nikola Tesla”.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap