Ovaj gospodin ima 83 godine. Istrčao je Zagrebački maraton za pet sati!

Jasmina Grgurić Zanze
18. listopada 2019.
Foto dana
A- A+

Prošli vikend prošao je u znaku više nego uspješnog Zagrebačkog maratona, 28. po redu. Bilo je spektakularno, dinamično i rekordno po mnogočemu, istaknuli su i sami organizatori. No, za mnoge rekorder je upravo ovaj gospodin, jer njegova upornost i snaga u devetom desetljeću života zaista nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnima.

Foto: Dinko Bažulić

Nevjerojatan podvig. Vrijedno divljenja. Upravo tim je riječima mladi autor ove fotografije, i sam maratonac, opisao prizor koji gledate. Stariji gospodin u dresu s rednim brojem 433 trči Zagrebom kao mladić, držeći bocu vode i sunčane naočale u ruci. I tako puna 42 kilometra. Jedan od 3.500 sudionika, za neke možda samo broj, a za druge heroj.

Njegovo ime je Antun Reicher, a ima 83 godine. Zagrebački maraton u punoj dužini od 42 kilometra istrčao je za pet sati i osam minuta. Mogao je izabrati polumaraton ili kraću utrku na deset kilometara. Ali, nije.

Kako doznajemo od autora fotografije, Dinka Bažulića, ovo mu je prvi maraton u životu. Unatoč jakim grčevima, nije odustao, te se već dan kasnije vratio trčati na nasip.

Doista, vrijedno divljenja…

Ovaj gospodin ima 83 godine. Istrčao je Zagrebački maraton za pet sati!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap