Mirisi i kvaliteta koje bude nostalgiju – Saghar linija parfema iz Saponie i Markins kozmetika

Barbara Jurišić
3. kolovoza 2022.
Foto dana
A- A+

Saponijski proizvodi jesu bili pristupačni, no nisu bili najjeftiniji. Za tu cijenu, dobili bi ste izuzetno kvalitetne proizvode koji su jako dugo trajali. Ne samo da je proizvodila parfeme i kozmetiku, njihova primarna proizvodnja se temeljila na deterdžentima, sapunima i higijenskim proizvodima. Samim time je Saponia bila neizostavan dio vaše rutine.

Gore, s lijeva na desno: Lahor – elegant dezodorans, “Annoa”, “Anelle”, “My Way”, “Claire”
Dolje, s lijeva na desno: “Spring Flowers”, “Moonlight”, “My Way”
Polegnut: “Annele” i ruž za usne “Markins”
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

„My Way“, „Destiny“ i „Annoa“. Ovo su imena od samo nekih parfema koji su ispunjavali zrak zanosnim mirisima. Ovi parfemi su se proizvodili oko 80-tih do početka 90-tih, a, nešto ranije, počela se proizvoditi i dekorativna kozmetika. Sirovine za mirise parfema su dolazile iz Francuske te su se koristile na našem tržištu.

“Markins” ruž za usne
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Linija parfema Saghar je uključivala ove parfeme: „My Way“, „Annoa“, „Destiny“, „Avril“, „Musk Floral“, „Spring Flowers“, „Anelle“, „Claire“, „Moonlight“. Postoji mogućnost da ima još nekolicina njih, ali je teško prisjetiti se svih.

Saponia Osijek i dalje dobro poslije, ali pogon za dekorativnu kozmetiku i parfeme više ne postoji. Zadržali su neke linije proizvoda kao što su deterdženti za suđe, čišćenje i rublje. Proizvode zubne paste, sapune, šampone i ostale slične higijenske proizvode.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap