Liscini kupaći kostimi iz 70-ih trajali su godinama, a neki ih još i sada čuvaju

Matej Markovinović
24. kolovoza 2022.
Foto dana
A- A+

Lisca, popularna slovenska tvrtka za proizvodnju donjeg rublja i kupaćih kostima, postoji još od davne 1955. godine. Zagrebački tehnički muzej objavio je na svom Facebook profilu reklamne fotografije za Liscine kupaće kostime iz 1979. godine, zahvaljujući kojima se možemo prisjetiti kako je moda nekad izgledala.

Slovenska tvrtka Lisca postoji od 1955. godine i još je dan danas prepoznatljiv brend u ovom dijelu Europe. Bave se proizvodnjom donjeg rublja i kupaćih kostima, a njihovi su proizvodi tijekom desetljeća postali svojevrsni sinonim za dugotrajnost i kvalitetu.

Na Facebook stranici Tehničkog muzeja Nikola Tesla osvanule su reklamne fotografije Lisce iz 1979. godine. Na njima se nalaze žene i muškarci, koji s ponosom nose Liscine kupaće kostime, raznih oblika i motiva.

Upravo ti kostimi vraćaju sjećanja na godišnje odmore na Jadranu u 70-im i 80-im godinama. Iako nisu bili jeftini, mnogi su si ih priuštili jer su znali da će ih nositi više sezona. Štoviše, mnogima Liscini kupaći kostimi još negdje stoje u ormarima ili ispod kreveta.

Copy link
Powered by Social Snap