Korona šoping: Hrvati doslovno opustošili police trgovačkih centara

Jasmina Grgurić
13. ožujka 2020.
Foto dana
A- A+

Meso, ulje, toaletni papir, brašno, šećer, trajno mlijeko… Opustošili su jučer Hrvati police trgovačkih centara. Najgori dan po pitanju širenja koronavirusa u Hrvatskoj poklopio se sa sniženjima pa su građani pohrlili kupiti zalihe. Ipak, mnogi su pretjerali u količinama pa se jučerašnja kolektivna kupovina pretvorila u šoping maniju kakva se ne viđa ni u božićno vrijeme.

Ovako su jučer izgledale police u zagrebačkim trgovinama Lidla, a sličnim smo prizorima mogli svjedočiti i u ostalim trgovačkim centrima diljem Lijepe naše. U strahu od koronavirusa, građani su do večernjih sati pokupovali sav toalet papir, ulje, trajno mlijeko, meso, šećer, sapun… Dan najveće panike poklopio se s početkom tjedne akcije pa je zavladala prava apokalipsa.

Umirovljenici se ne boje koronavirusa: "Ja sam se naživila, 75 godina, mogu i umrijeti"

Brojni građani u strahu su od karantene pa se žele opskrbiti osnovnim namirnicama, kako narednih dana u slučaju potrebe nepotrebno ne bi morali napuštati svoje domove. No, pritom ne vode računa da zaliha na hrvatskim skladištima hrane ima dovoljno, ali i da kupujući preveliki broj paketa ostavljaju svoje sugrađane bez osnovnih živežnih namirnica.

Čak je i predsjednik Zoran Milanović danas kazao da kupovina zaliha nije panika te da treba u ovim prvim danima kupiti svega što je maksimalno više moguće, kako bi se u narednim danima smanjili nepotrebni izlasci i socijalni kontakti.

No, pritom treba biti iznimno racionalan i izračunati koliko vam treba primjerice paketa riže, tjestenine, krumpira, mlijeka ili toaletnog papira za dva tjedna po dnevnoj količini za člana obitelji. Garantiramo vam da odgovor sigurno nije deset paketa, nego maskimalno jedan do dva rezervna.

Uzdajući se u osnove matematike, nadamo se da ovakvim prizorima u narednim danima više nećemo morati svjedočiti.

Korona šoping: Hrvati doslovno opustošili police trgovačkih centara
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap