Katalog Name iz 1971. krasi naša nekad vrlo poznata manekenka

Jasmina Grgurić Zanze
6. veljače 2020.
Foto dana
A- A+

Namin katalog za proljeće-ljeto 1971. godine krase odjevne kombinacije koje bi svakako “prošle” i pola stoljeća kasnije. No, jednu od modnih kreacija na naslovnici nosi i naša nekad vrlo poznata manekenka. Možete li je prepoznati na prvu?

Namin katalog (Foto: Retroteka/FB)

Naslovnica Namina kataloga za proljeće-ljeto 1971. godine osvanula je u Facebook grupi Retroteka. Mladić nosi lijepo svijetlo plavo odijelo, dok su dvije djevojke obučene u crvenu i tamno plavu kombinaciju koje se sastoje od kraće haljine i laganog kaputa u istoj boji. Sve su zaokružile bijelim sandalama, odnosno cipelama na nisku petu.

Dama u crvenom kompletu poznata je manekenka koja se okušala i u glumi. Riječ je o Jasni Mihaljinec koja je glumila u filmu “Poslijepodne jednog fazana” s Radom Šerbedžijom i Mišom Kovačem. Glumila je i u filmu “Sumorna jesen” dok je ulogu medicinske sestre imala u seriji “Kuda idu divlje svinje”.

Jasna Mihaljinec bila je 70-ih godina jedna od vodećih zagrebačkih manekenki te je više ostala upamćena s modne piste, nego s filmskog seta.

Copy link
Powered by Social Snap