Franckova limenka u sasvim novoj ulozi: Pogledajte ovu kreativnu ideju

Ana Kanazir
1. lipnja 2024.
Foto dana
A- A+

Nekada je Franckova kava dolazila u velikim limenkama u žutoj boji na kojoj se nalaze krugovi koji predstavljaju zrna kave. Ove limenke su imale i višestruku namjenu jednom kada se kava potrošila. Tako su neki u njima držali brašno, a u Labinu smo uočili još jednu zanimljivu primjenu. Naime, tamo se netko domišljato sjetio u nju zasaditi cvijeće, ali i voće.

Franck limenka s Jeruzalemskom trešnjom

Franck limenka | Foto: Mirovina.hr

Nekadašnje ambalaže se naprosto ne mogu usporediti s onim današnjima. Franck kava se tako pakirala u limenkama koja se zapravo koristila za mnogo toga. Osim što ova limenka izgleda odlično, ima i razne druge funkcije.

Franckova limenka je primjer kako bi ambalaža trebala izgledati. Ima zanimljiv dizajn, čuva kavu od vlage ili bilo kojih drugih vanjskih utjecaja, a jednako tako kada se kava potroši može poslužiti za brojne druge stvari. U ovo potonje smo se i sami uvjerili za boravka u Labinu.

Bake su u ovoj limenci držale brašno, pribor za šivanje, ali i slatkiše. Neki i dan danas čuvaju ovu kultnu limenku. Ipak, nas je posebno oduševilo kada smo ovu limenku vidjeli na ulicama Labina. Netko ju je tamo odlučio domišljato iskoristiti kao teglu za cvijeće, ali i voće. U jednu limenku je posađeno žuto cvijeće žednjak, dok je u drugoj Jeruzalemska trešnja. Ovaj prizor oduševljava sve prolaznike, a možda je još netko dobio istu ideju.

Franck limenka s cvijećem

Franck limenka | Foto: Mirovina.hr

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap