Foto dana: Franckov vanilin šećer i prašak za pecivo bili su najbolji prijatelji pri pravljenju slastica

Matej Markovinović
10. ožujka 2024.
Foto dana
A- A+

Franck ima širok asortiman proizvoda, među kojima su i praškasti proizvodi za izradu kolača. Staru reklamnu fotografiju za Franckov vanilin šećer i prašak za pecivo, objavio je Tehnički muzej Nikola Tesla na svojem Facebooku i prisjetio nas starih dana.

U Franckovoj kavi uživa se više od 100 godina, no ta je zagrebačka tvrtka poznata i po drugim proizvodima koji se mogu nerijetko naći u kuhinjskim ormarićima. Jedni od tih proizvoda su i vanilin šećer te prašak za pecivo, a upravo je staru reklamu za te proizvode na svom Facebooku objavio Tehnički muzej Nikola Tesla.

– U bakinom kolaču nema tajni! I vi ćete napraviti izvrstan kolač ako za pripremanje upotrijebite Franckov vanilin šećer i prašak za pecivo. Osim toga, na 24 vrećice Franckov vanilin šećera i praška za pecivo nalaze se izvrsni recepti za pripremanje kolača, piše na reklami iz 1972. godine.

Foto dana: Ovu žvakaću gumu žvakali su i mladi i stari, a proizvodio ju je - Kraš

Franck je, podsjetimo, utemeljen davne 1892. godine u Zagrebu. Do Drugog svjetskog rata, bavio se proizvodnjom kavovina, a zadnjih je desetljeća proširio svoj asortiman, kavom, čajevima, grickalicama, začinima, praškastim proizvodima, proizvodima za kolače, šećerom i prilozima jela.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap