Foto dana: Odjevni komadi Industrije modne konfekcije Osijek dizali su raspoloženje onoga tko ih je nosio

Matej Markovinović
3. prosinca 2023.
Foto dana
A- A+

Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu, objavio je na svom Facebooku reklamnu fotografiju Industrije modne konfekcije Osijek iz 1974. godine. Fotografija prikazuje dobro odjeven mladi par iza kojeg se naziru dubrovačke zidine, a reklamni slogan je ‘dobro odjeveni, dobro raspoloženi’.

Mnogi pamte sedamdesete godine prošloga stoljeća kao vrijeme revolucije u glazbi, umjetnosti i modi. Tehnički muzej Nikola Tesla podsjetio nas je na to vrijeme objavivši na svojoj Facebook stranici staru reklamnu fotografiju koja prikazuje par u modnim komadima Industrije modne konfekcije Osijek, a koja nas ujedno vraća u dana kada su stil i kvaliteta išli ruku pod ruku.

Reklamna fotografija, inače iz 1974. godine, prikazuje par odjeven u elegantnu odjeću osječke tvrtke iza kojeg se naziru dubrovačke zidine. Ispod fotografije para, nalazi se slogan tvrtke ‘dobro odjeveni, dobro raspoloženi’.

– Dođite, razgledajte, odaberite! Prodavaonice Slavonije širom Jugoslavije očekuju vaš posjet. Mi vam garantiramo da ćemo opravdati vaše povjerenje. Ako u vašem mjestu nema prodavaonice IMK Slavonije ili ako niste našli traženi model, obavijestite nas i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ispunimo vaše želje, napisano je na reklamnoj fotografiji.

Inače, Industrija modne konfekcije Osijek, osnovana sredinom 20. stoljeća, bila je jedan od vodećih proizvođača odjeće u regiji. S pažnjom usmjerenom na detalje, kvalitetu i pristupačnost, ova tvrtka oblikovala je modni pejzaž ne samo Osijeka već i šire. Vremena su se u međuvremenu promijenila, ali uspomene na pojedine odjevne predmete IMK-a i dalje ostaju među nama.

Copy link
Powered by Social Snap