Foto dana: DTR-ove košulje bile su sinonim za kvalitetu, a nisu se trebale ni – peglati

Matej Markovinović
7. travnja 2024.
Foto dana
A- A+

Zagrebačka Domaća tvornica rublja proizvodila je košulje koje su se nekada nosile tijekom svake posebne prigode. Staru reklamnu fotografiju za DTR-ove košulje objavio je na svojoj Facebook stranici Tehnički muzej Nikola Tesla u sklopu njihovog Nedjeljnog reklamnog kutka.

Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu objavio je na svom Facebooku reklamu iz 1969. godine za košulje koje je proizvodila zagrebačka Domaća tvornica rublja (DTR). Starije generacije zasigurno se mogu sjetiti da su DTR-ove košulje bile svojevrsni sinonim za kvalitetu te da su se nosile na raznoraznim posebnim prigodama.

– Košulja bez problema, trajno bez glačanja, može se iskuhavati, radi toga – legler 100°C. Košulja se sada obrađuje po sistemu LSR (Legler Soll Release), što znači da se mnogo teže isprlja i da se mnogo lakše i čisto opere. Do kraja njenog trajanja, pazite na garanciju – na oznaku LSR, stoji na reklami.

Tužna priča DTR-a: Od najstarijeg proizvođača rublja u Hrvatskoj, do još jedne ugašene i zaboravljene tvornice

Inače, DTR je poslovao od 1914. godine što ga i dalje čini najstarijim proizvođačem rublja u Hrvatskoj. Najveći rast poslovanja doživio je nakon Drugog svjetskog rata, a u svom vrhuncu zapošljavao je više od 1.600 radnika. Osim u Zagrebu, proizvodni pogon bio je i u Garešnici, ali sve je krenulo nizbrdo nakon Domovinskog rata.

DTR je ugašen 2017. godine, a cijelu tvrtkinu povijest pročitajte u našem tekstu na ovoj poveznici.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap