Baka došla na Markov trg tražiti telefonski broj od premijera

Jasmina Grgurić Zanze
18. ožujka 2019.
Foto dana
A- A+

Država u slici, slika Hrvatske, fotka godine… Kako god vam je draže, ostaje činjenica da ova fotografija zorno uprizoruje našu stvarnost i pritom steže srce. Naime, starija gospođa s pregačom na suknji i rupcem na glavi došla je puna nade na Markov trg kako bi dobila telefonski broj od premijera Andreja Plenkovića…

Baka došetala na Markov trg Foto: Sabina Tandara Knezović/Dnevnik Nove TV

Novinarka Dnevnika Nove TV, Sabina Tandara Knezović, zabilježila je nevjerojatan prizor dok je ispred zgrade Vlade čekala početak sastanka vladajuće koalicije prošlog utorka. Javnost se tada okupirala pitanjima hoće li SDSS-ov Milorad Pupovac doći na sastanak i koliko je koalicija uopće stabilna, no u pozadini se odigravao ovaj trenutak.

Jedna žena, baka, kumica, došetala je iz smjera Mesničke i policajca na ulazu pristojno zamolila premijerov broj telefona. Dobila je ono po što je došla, broj zapisan na papiriću, i otišla.

Novinarka Tandara Knezović dirljivu fotografiju objavila je na društvenim mrežama gdje je i objasnila okolnosti u kojima je nastala. Ovu staru, poniznu ženu, suočenu s moćnom institucijom, fotografirala je usput, prepoznavajući veličinu jednog običnog trenutka. Kako nam je i sama ispričala, “kopalo” ju je po što je žena došla pa je upitala policajca.

Zašto je baki trebao premijerov kontakt, nije poznato, ali zasigurno se radi o nečem vrlo važnom. Jedno je sigurno, u taj telefonski broj uložila je velika očekivanja i nadu, čim je po njega osobno došla.

 

 

 

 

Baka došla na Markov trg tražiti telefonski broj od premijera
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap