Zavela umirovljenika (74) pa mu uzela auto i bankovnu karticu, a kupio joj je i mobitel

Jasmina Grgurić Zanze
26. veljače 2024.
Crna kronika
A- A+

Žena je zavela 74-godišnjeg umirovljenika do te mjere da je ostao bez 11.000 eura. Prvo je otvorila lažni profil i slala mu poruke, lagala da je liječnica i da želi ljubavnu vezu, nakon čega su se počeli sastajati. Navela ga je da joj kupi skupi mobitel, nakon čega ga je i navela da potpiše ugovor o prodaji auta, za koji nije dobio novac. Ukrala mu je i bankovnu karticu s kojom je kupovala, ali zagrebačka policija prevarantici je stala na kraj.

Muškarac drži novčanik u rukama

Krađa novčanika | Ilustracija: Pixabay

Policija je uhitila 42-godišnju ženu koja je 74-godišnjem umirovljeniku lažno obećavala ljubavnu vezu kako bi se okoristila. Doista se i okoristila, jer mu je uzela automobil, bankovnu karticu, a kupio joj je i skupi mobitel. Ukupno ga je oštetila za oko 11.000 eura. Policija ženu tereti za prijevaru, krađu, nedozvoljeno korištenje bankovne kartice, ali i računalnu prijevaru. Ovo je tek jedna u nizu romantičnih prijevara starijih osoba, a kako se zaštititi na društvenim mrežama možete pročitati u ovom tekstu.

Kupio joj mobitel vrijedan 1.740 eura

Sve je počelo tako što je još 2022. godine otvorila lažni profil na društvenoj mreži te počela slati poruke 74-godišnjaku. Lagala mu je da radi kao liječnica te da mu može pomoći. Nastavila se s njime dopisivati i zadobivati umirovljenikovo povjerenje te mu obećala ljubavnu vezu, nakon čega su se počeli i sastajati na raznim lokacijama na području Zaprešića.

Lani u kolovozu tražila ga je da joj kupi mobitel vrijedan čak 1.740 eura što je umirovljenik i napravio. Nekoliko dana kasnije, sastala se sa 74-godišnjakom u njegovoj kući s namjerom da mu uzme njegovu Škodu.

Ošamutila ga tabletom pa navela da potpiše ugovor

umirovljenik_mobitel
Ljubavna prevara preko Messengera: 71-godišnjak ostao bez pozamašne svote

Nakon što mu je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, 74-godišnjak ju je na njeno traženje popio da bi potom iskoristila njegovo stanje ošamućenosti te ga zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem na parkiralištu trgovačkog centra. Tamo je nesretni umirovljenik potpisao bianco ugovor o kupoprodaji, pri čemu za svoj automobil nije dobio novac.

Sumnja se i da mu je iz futrole mobitela uzela bankovnu karticu, a potom u raznim trgovinama kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Nekoliko dana kasnije predala je umirovljeniku karticu, lažući da ju je pronašla u svom automobilu.

– Materijalna šteta iznosi oko 11.000 eura. Žena je bila izvan Hrvatske, a po povratku operativnim radom otkrivena je i uhićena. Predana je pritvorskom nadzorniku, dok je izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je tijekom vikenda Policijska uprava zagrebačka.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap