Umirovljenik kod Vukovara u kući skrivao 400 kilograma zabranjenih pirotehničkih sredstava, protiv njega podignuta prijava

Luka Kalac
19. prosinca 2023.
Crna kronika
A- A+

Pretresom obiteljske kuće nedaleko od Vukovara policijski službenici su 67-godišnjem umirovljeniku pronašli i oduzeli oko 400 kilograma pirotehničkih sredstava. Sumnja se da ih je umirovljenik nabavio s namjerom daljnje preprodaje, a sada će dobiti kaznenu prijavu. Inače, nabava, posjedovanje i prodaja pirotehničkih sredstava su zakonom zabranjeni.

Ilustracija: Pixabay

Završeno je kriminalističko istraživanje policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske nad 67-godišnjakom. Sumnja se da je umirovljenik namjeravao prodavati 400 kilograma pirotehničkih sredstava koje je čuvao kod kuće, unatoč činjenici da je riječ o ilegalnoj trgovini.

Policijskim pretresom obiteljske kuće u kojoj je živio 67-godišnji umirovljenik pronađeno je približno 400 kilograma različitih pirotehničkih sredstava. Sva pirotehnika koju je posjedovao mu je oduzeta jer su njena nabava, posjedovanje i prodaja zabranjeni Zakonom o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

– Pirotehnička sredstva su oduzeta, a protiv osumnjičenog će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, stoji na stranicama Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap