Umirovljenik (89) u Bjelovaru pokušao ubiti suprugu, prijeti mu doživotni zatvor

Jasmina Grgurić Zanze
28. lipnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenik koji je pokušao ubiti suprugu usred noći u stanu u centru Bjelovara, mogao bi doživotno ostati u zatvoru, jer je već u poodmakloj dobi. Naime, sudit će mu se za femicid, odnosno rodno utemeljen pokušaj ubojstva ženske osobe. Za takav zločin predviđena je kazna od deset godina zatvora ili dugoročno. Žena ima teške ozljede i na liječenju je u bolnici, a od smrti su je spasili policajci.

Crno-bijela fotografija umirovljenice koja se drži rukama za glavu

Nasilje nad starijima | Foto: Pixabay

Prava drama odvijala se iza zatvorenih vrata u centru Bjelovara. Tamo je, prije dvije noći u jednom stanu, 89-godišnjak pokušao ubiti 83-godišnju suprugu. Predmetom ju je tukao po glavi i vratu, s ciljem da je usmrti. Srećom, policija je došla na vrijeme, a žena je u teškom stanju i liječi se u bolnici.

Od smrti je spasili policajci

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru jučer je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 89-godišnjaka. Sumnjiči ga se da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva ženske osobe u pokušaju iz članka 111.a stavak 1. u svezi članka 34. stavak 1. Kaznenog zakona. Ovo znači da će mu se suditi za femicid, odnosno pokušaj rodno uvjetovanog ubojstva ženske osobe, za što kazna zatvora iznosi najmanje deset godina ili dugoročno. Kako je počinitelj već u poznim godinama, iza rešetaka bi mogao ostati doživotno.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 89-godišnjak tijekom noćnih sati 26. lipnja, u stanu u kojem je živio s 83-godišnjom suprugom u Bjelovaru, u cilju da ju usmrti, hladnim ju oruđem više puta udario uslijed čega je ona zadobila teške tjelesne ozlijede, a smrtni je ishod izostao zahvaljujući intervenciji policijskih službenika, izvijestilo je Bjelovarsko državno odvjetništvo.

Udarao je hladim oruđem po glavi i vratu

Policijski znak na uniformi; u pozadini je policijski automobil
Dvije osobe treće dobi ubijene u Slavonskom Brodu: Sumnja se da je počinitelj njihov sin

Bjelovarska policija izvijestila je da je starac nasrnuo na ženu iza ponoći u centru Bjelovara. Suprugu je udarao hladnim oruđem po glavi i vratu. Ženi je odmah pružena pomoć i zbrinuta je u bolnici, a ima teške tjelesne ozljede.

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog postojanja opasnosti da će puštanjem na slobodu dovršiti pokušano kazneno djelo i ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, a u trajanju od mjesec dana.

Podsjetimo da se prije svega nekoliko dana dogodilo ubojstvo dvije starije osobe u Slavonskom Brodu. Sumnjiči da je stare roditelje ubio njihov sin, o čemu smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap