Umirovljenik (89) tražio nekoga za suživot pa ostao bez 800 eura, prevarantica prijavljena državnom odvjetništvu

Ana Kanazir
14. siječnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenik (89) s područja Rijeke je tražio osobu za suživot, a na njegovu žalost na ovaj zahtjev se brzo javila 59-godišnjakinja. Naime, ona ga je prvo tražila pozajmice da riješi imovinskopravne odnose vezane za kuću u njenom vlasništvu, a nakon toga mu je obećala da će doći živjeti kod njega. Ipak, novac je dobila, nakon čega se jednostavno prestala javljati. Protiv nje je podnesena kaznena prijava.

umirovljenik s kapom na glavi gleda u daljinu, dok je u pozadini zalazak sunca

Ilustracija, umirovljenik | Foto: Unsplash

Još jedan slučaj prevare umirovljenika dogodio se na području Rijeke, a žrtva prevare je 89-godišnjak koji je samo tražio osobu koja bi živjela s njime. Javila mu se ženska osoba koja mu je na kraju uzela novac i pobjegla.

prijevara
Umirovljenik htio prodati kuću pa ostao prevaren: Uzeli su mu čak 500.000 eura

Život za starije osobe može biti težak, a mnogi umirovljenici jednostavno trebaju nekoga tko bi živio s njima, pomagao im i pravio im društvo. Upravo je jedan takav i umirovljenik od 89 godina koji je objavio oglas i tražio osobu za suživot. Na oglas se javila 59-godišnjakinja koja mu je obećala da će doći živjeti kod njega nakon što riješi imovinskopravne odnose vezane za kuću u njenom vlasništvu.

Nakon što je zadobila povjerenje umirovljenika, tražila ga je i pozajmice za rješavanje navedenih imovinskopravnih odnosa, a on joj je od ožujka do sredine travnja prošle godine uplatio oko 800 eura. Naravno da se nakon zaprimljenog novca 59-godišnjakinja više nije javljala, a 89-godišnjak je shvatio da je prevaren i sve je prijavio policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela 59-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, navodi se na stranicama PU primorsko-goranske.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap