Umirovljenik (72) uhvaćen u krivolovu: Ustrijelio čak 16 zaštićenih ptica

Jasmina Grgurić Zanze
29. studenoga 2023.
Crna kronika
A- A+

Naoružanog do zuba s opremom za krivolov ptica, 72-godišnjeg umirovljenika na ušću Neretve uhvatila je dubrovačka pomorska policija. Na brodu su mu pronašli čak 16 crnih liski koje je ustrijelio lovačkom puškom, a našli su mu i hrpu streljiva, refletor, zvučnik, CD player s glazbom za vabljenje i ručnu vabilicu.

Oprema uhvaćenog krivolovca | PU dubrovačko-neretvanska

Oprema uhvaćenog krivolovca | PU dubrovačko-neretvanska

Kaznenu prijavu zbog krivolova zaštićenih vrsta ptica na ušću Neretve zaradio je 72-godišnji umirovljenik. Policija ga je ovoga ponedjeljka uhvatila na licu mjesta s opremom za vabljenje ptica, oružjem, ali i 16 komada ustrijeljenih crnih liski.

divlja svinja
80-godišnji umirovljenik uhvaćen u krivolovu: "Htio sam kvalitetnog mesa koje si ne mogu priuštiti"

Obilazeći teren ušća rijeke Neretve službenim plovilom u cilju suzbijanja protuzakonitog lova i ribolova, dubrovačka pomorska policija je oko 1:30 sati uočila usidreno plovilo u blizini jezera Parila, iz kojeg se čula pucnjava i vabilica za vabljenje ptica. Stariji muškarac je u tom trenutku reflektorom obasjavao površinu vode.

– Na brodu je imao lovačku pušku, 294 komada raznog streljiva, reflektor, zvučnik, CD player s CD diskom na kojem se nalazio zvučni sadržaj karakterističan za vabljenje ptica, šest komada CD diskova, ručnu vabilicu za ptice i 16 komada ustrijeljenih ptica ‘crna liska’ koje su zakonom zaštićene, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Oduzeli su mu svu opremu te 72-godišnjaka prijavili nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap