Umirovljenica dva puta pokušala zapaliti kuću 73-godišnjaka: Jednom je to učinila dok je on bio unutra

Luka Kalac
8. veljače 2024.
Crna kronika
A- A+

Policajci su uhitili 67-godišnjakinju koja je u dva navrata podmetnula požar u obiteljskoj kući 73-godišnjaka. Prvi puta je to učinila u srpnju, kada je muškarac bio u kući, a drugi puta 5. veljače kada je podmetnula još jedan požar. Tada su je policajci uhitili zbog čega je u pritvoru, a podnesena je i prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

SUH pozvao na spaljivanje odrezaka mirovine

Vatra | Foto: Pixabay

Kod Vojnića u Karlovačkoj županiji uhićena je 67-godišnja umirovljenica jer ju se sumnjiči za izazivanje požara obiteljske kuće 73-godišnjaka. Policajci iz karlovačke policijske postaje s ispostavom Vojnić su po dojavi došli na područje Krnjaka zbog izbijanja požara obiteljske kuće. Na mjestu događaja zatekli su 67-godišnjakinju koja je dojavila policiji ovaj događaj.

Nakon izvršenog kriminalističkog istraživanja uzroka i okolnosti nastanka požara, policajci sumnjiče 67-godišnjakinju za izazivanje požara te je uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnjiči ju se da 5. veljače uvečer plamenom izazvala požar u prizemlju kuće čime je izazvala opasnost za imovinu 73-godišnjeg umirovljenika.

Osumnjičena je da je i 26. srpnja 2023. godine u poslijepodnevnim satima izazvala požar na isti način, ali na gornjem katu navedene obiteljske kuće. U to vrijeme je 73-godišnjak bio u kući, čime je izazvala opasnost za život i imovinu ovog umirovljenika. Umirovljenica je 6. veljače predana pritvorskom nadzorniku, a podnesena je i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, navode iz PU karlovačke.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap