Preminuo umirovljenik kojemu je eksplodirao plin kada je upalio TV

Jasmina Grgurić Zanze
31. listopada 2023.
Crna kronika
A- A+

Preminuo je 73-godišnji umirovljenik koji je teško ozlijeđen u eksploziji plina u svom stanu. Do eksplozije je došlo ove nedjelje kada je daljinskim upalio TV, a od siline udara srušio se i zid susjedova stana. Požar su ugasili vatrogasci, a umirovljenik je hitno prebačen u KBC Osijek gdje je nažalost umro.

Osječki vatrogasci ugasili su požar | Foto: MUP

Osječki vatrogasci ugasili su požar | Foto: MUP

Od ozljeda zadobivenih u eksploziji plina, koja se u nedjelju dogodila u njegovom stanu u Osijeku, u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) umro je 73-godišnjak, objavila je danas policija.

Podsjetimo, mirna nedjelja pretvorila se u potpunu tragediju kada je ovaj umirovljenik uzeo daljinski upravljač i upalio televizor. U tom trenutku došlo je do velike eksplozije i požara.

osoba drži daljinski upravljač u rukama i gleda televiziju
Umirovljenik iz Osijeka upalio TV, došlo je do tolike eksplozije da se srušio zid

– Očevidom je utvrđeno da je došlo do nekontroliranog istjecanja gradskog plina te stvaranja velike koncentracije i nastajanja eksplozivne smjese koja je aktivirana u trenutku kada je 73-godišnjak s daljinskim uređajem uključio TV prijemnik. Uslijed eksplozije i požara 73-godišnjak je zadobio  teške tjelesne ozljede, izvijestila je jučer Policijska uprava osječko-baranjska.

Umirovljenik je prebačen u KBC Osijek, gdje je preminuo. Od siline eksplozije srušen je zid susjedovog stana, zbog čega je 40-godišnjakinja zadobila lake tjelesne ozljede. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, a materijalna šteta procijenjena je na oko 12.000 eura.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap