Preminuo glumac Branko Smiljanić: ‘Ponos Ratkajevih’ i ‘Bitange i princeze’ samo su neke od serije u kojima je glumio

Luka Kalac
12. siječnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Domaći glumac Branko Smiljanić izgubio je bitku s dugom i teškom bolesti u 68. godini života. Bio je član Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Zagrebačkog kazališta lutaka, a utjelovio je brojne uloge u hrvatskim serijama kao što su ‘Ljubav u zaleđu’, ‘Zabranjena ljubav’, ‘Ponos Ratkajevih’, ‘Bitange i princeze’ i ‘Vatre Ivanjske’.

U 68. godini života preminuo je glumac Branko Smiljanić koji je dugo bolovao od teške bolesti.

Branko Smiljanić | Foto: Screenshot Facebook Branko Smiljanić

U 68. godini života preminuo je glumac Branko Smiljanić. Vijest su potvrdili iz njegovog matičnog kazališta, Zagrebačkog kazališta lutaka.

Smiljanić je preminuo nakon duge i teške bolesti, poručila je Petra Mrduljaš iz Odnosa s javnošću za 24sata.hr. Inače, pokojni glumac je u kazalištu bio aktivan do svog posljednjeg dana, dodala je.

Branko Smiljanić je rođen 1956. godine u Zagrebu. Utjelovio je uloge u mnogim hrvatskim serijama kao što su ‘Ljubav u zaleđu’, ‘Zabranjena ljubav’, ‘Ponos Ratkajevih’, ‘Bitange i princeze’ i ‘Vatre Ivanjske’. Od 1978. do 1985. godine bio je i član Kazališta lutaka u Rijeci. U Zagrebačkom kazalištu lutaka je bio od 2003. gdje je glumio u predstavama ‘Odisej’, ‘Mala sirena’, ‘Neva Nevičica’ i ‘Čarobna frula’.

Od svog kolege oprostili su se i mnogi glumci, među kojima je i glumac Siniša Ružić koji je na društvenim mrežama napisao: ‘Zbogom Branko’.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap