Nakon kratke i teške bolesti preminuo poznati glumac Žarko Laušević

Ana Kanazir
15. studenoga 2023.
Crna kronika
A- A+

Glumac Žarko Laušević preminuo je u 63. godini života nakon kratke i teške bolesti. Publika ga pamti po ulogama u filmovima ‘Progon’, ‘Oficir s ružom’, a glumio je i u seriji ‘Sivi dom’. Bio je u zatvoru jer je 1993. godine u samoobrani iz svojeg pištolja usmrtio dvojicu napadača, a trećeg je teško rani, o čemu je napisao i knjigu.

Žarko Laušević s knjigovm u rukama

Žarko Laušević | Foto: Screenshot YouTube

Žarko Laušević je glumac koji se proslavio ulogama za vrijeme Jugoslavije, a tada je bio jedan od najpriznatijih glumaca u svim republikama i pokrajinama. Posebno se ističe po ulozi u filmu ‘Oficir s ružom’ iz 1987. godine. Uz to, izdao je i knjigu ‘Godina prođe, dan nikada’.

Žarko Laušević je rođen 1960. godine u Cetinju, a bio je crnogorski i jugoslavenski filmski glumac. Najveću popularnost mu je donijela uloga u seriji ‘Sivi dom’, a poznat je i po ulogama u filmu ‘Šmeker’, ‘Boj na Kosovu’, dok je za ‘Oficir s ružom’ dobio Zlatnu arenu na Pulskom filmskom festivalu za najboljeg glavnog glumca.

Ipak, ovog glumca je obilježila i jedna životna nesreća, odnosno u ljeto 1993. godine ga je napala grupa huligana ispred jednog kafića u Podgorici. Tada je u samoobrani iz svojeg pištolja usmrtio dvojicu napadača, a trećeg je teško ranio. Pušten je nakon što je odslužio četiri i pol godine. Od 1999. godine je živio u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je napisao i knjigu ‘Godina prođe, dan nikada’. Odlukom Vrhovnog suda 2001. godine, ponovno je osuđen na 13 godina zatvora, a 2011. pomilovao ga je tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap