Glumac iz ‘Velog mista’ Duško Valentić preminuo u 75. godini

Luka Kalac
10. lipnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Glumac Duško Valentić preminuo je u 75. godini života. Unatoč brojnim filmskim i televizijskim ulogama, široj javnosti je najpoznatiji po ulozi Papundeka u seriji ‘Velo misto’. Valentić je u matičnom kazalištu Gavella imao više od stotinu uloga. Svoju prvu ulogu je igrao sa samo 18 godina.

zapaljena svijeća

Ilustracija | Foto: Unsplash

U 75. godini života preminuo je glumac Duško Valentić. Mnogi će ga pamtiti po glumačkim ostvarenjima, a ponajviše po ulozi Papundeka u seriji ‘Velo misto’. Valentić je igrao u više od 50 filmskih i televizijskih uloga, dok je broj njegovih kazališnih ulogu dvostruko veći, ponajprije u matičnom kazalištu Gavella.

Rođen je u Pančevu 31. siječnja 19560. godine, ali nikada nije krio svoj ponos na svoje slavonske korijene. Već je u gimnaziji znao što će postati. U tome ga nije omelo ni to što je dvaput pao razred u zagrebačkoj VII. gimnaziji. Zanimljivo je da je upisao Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu dok još nije ni maturirao. Njegovo prvo televizijsko ostvarenje bilo je u igranom filmu ‘Imam dvije mame i dva tate’ iz 1968. godine. S obzirom na to da je te godine tek postao punoljetan, a uz to je sanjao o glumačkoj karijeri, ne čudi da je objeručke prihvatio malu ulogu hipija u spomenutom filmu.

Nažalost, s 27 godina doživio je kliničku smrt. Za vrijeme služenja vojnog roka u trajanju od pola godine, Valentić je imao tri upale pluća, zbog čega mu je u organizamu neprestano penicilin, piše 24sata.hr.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap