Dva lažna policajca otela iz ruke novac 89-godišnjaku, ali nisu stigla daleko

Jasmina Grgurić Zanze
27. studenoga 2023.
Crna kronika
A- A+

Foru o lažnim novčanicama dvojica lažnih policajaca uspjela su prodati vremešnom umirovljeniku iz Zagreba. Nazvali su ga i rekli mu da provode istragu protiv zaposlenica banke te da podigne sav novac. Nakon tri dana došli su mu pred vrata gdje ih je starac čekao s novčanicama koje su došli provjeriti, a novac su mu istrgnuli iz ruke i pobjegli. No, pravi plavci dočekali su ih iza ćoška.

Policija | Foto: MUP

Policija | Foto: MUP

Prevaru na štetu 89-godišnjeg Zagrepčanina izvela su dva lažna policajca u dobi od 40 i 58 godina, ali ovoga puta nisu prošli nekažnjeno. Ipak, pokušali su se domoći starčevih sredstava tako što su ga prije tjedan dana nazvali i prodali mu priču da provode istragu protiv zaposlenica banke zbog, pogađate, krivotvorenih novčanica.

Stavljanje novčanica eura u novčanik
Nikada kraja prevarama: Lažni policajci ukrali 81-godišnjakinji svu ušteđevinu

Vremešni umirovljenik nasjeo je nažalost na ovu staru prevarantsku foru pa je “policajcima” otkrio da dio novca ima kod sebe, a dio u banci. Nazvali su ga opet toga dana da provjere je li podigao novac s računa, na što im je 89-godišnjak rekao da novac može podići za tri dana. Lažni dvojac na to je rekao da će mu doći kući s namjerom da provjere novčanice.

Tri dana kasnije, nazvali su umirovljenika pa potom došli do njegovog stana na Medveščaku. Starac im je otvorio vrata s novcima u rukama, a 58-godišnjak mu je iz ruku uzeo novac i otišao sa svojim pomoćnikom.

– Policijski službenici brzom su reakcijom u neposrednoj blizini mjesta događaja uočili osumnjičene muškarce, uhitili ih i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog istraživanja osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, izvijestila je o ovoj prijevari s pozitivnim ishodom Policijska uprava zagrebačka.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap