Baka osuđena zato što je šamarala unuka koji je u parku udario psa

Jasmina Grgurić Zanze
4. prosinca 2023.
Crna kronika
A- A+

Nasilje, bilo ono verbalno, fizičko ili psihičko, kažnjivo je ukoliko ga netko prijavi. Mladu baku Sandru zbog šamaranja osmogodišnjeg unuka u jednom parku u Zagrebu prijavila je njezina snaha, dječakova majka. Sud je stao na stranu djeteta te nasilnu baku osudio novčanom kaznom od 300 eura, iako je policija tražila više, a nije određena ni tražena zabrana prilaska.

Baka i unuci rade u vrtu

Ilustracija | Unsplash

Mlada 52-godišnja baka osuđena je na zagrebačkom sudu jer je šamarala svog osmogodišnjeg unuka, nakon što je on udario njihova psa. Incident se dogodio još u ožujku oko 19 sati navečer u jednom zagrebačkom parku u kojem je baka Sandra, što je kasnije utvrdio i sud, počinila nasilje u obitelji na štetu malodobnog unuka.

Bio je ljut na psa jer ga je srušio u blato pa ga je udario

Dječak je vodio psa na povocu, a nakon što je pas potrčao, povukao ga je unaprijed te je uslijed gubitka ravnoteže pao u blato. Nakon što je ustao, bio je ljut na psa jer ga je srušio pa ga je udario nogom, piše u presudi.

– U tom trenutku je baka prišla do unuka kako bi ga odmaknula od psa te ga potom tri puta ošamarila po desnom obrazu, čime ga je tjelesno kažnjavala, a što je kod malodobnog djeteta izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti, navodi sud, prenosi Danica.hr.

Policija tražila kaznu od 1.600 eura i zabranu prilaska

pravosuđe
Baka (83) osuđena i kažnjena zbog vikanja na sina, snahu i unuka, a na sudu izjavila da nije kriva

Kada su se baka i unuk vratili kući iz parka, dječak je majci, Sandrinoj snahi, ispričao što se dogodilo i ona je pozvala policiju. Rekao je da se zbog svega osjećao tužno. Sandra je na sudu sve poricala navodeći kako je unuka samo htjela odmaknuti i odgurnuti od psa koji je režao zbog udaraca nogom pa se bojala da će ga ugristi.

Policija je u prijavi za baku Sandru tražila kaznu od 1.600 eura i zabranu prilaska unuku, no sutkinja je to odbila. Baku je kaznila s 300 eura, uz 40 eura prekršajnih troškova, a zabranu joj nije izrekla jer je to bio izoliran slučaj u obitelji.

Ovih dana objavljena presuda nepravomoćna je pa baka, koja je inače visokoobrazovana osoba s dobrim poslom i solidnim primanjima, ima mogućnost žalbe.

Copy link
Powered by Social Snap