Umirovljenica ‘zavodniku’ s Facebooka uplatila 22.000 eura

Jasmina Grgurić Zanze
27. rujna 2023.
Crna kronika
A- A+

Varaždinska umirovljenica povjerovala je da muškarac iz Amerike, s kojim se dopisivala na Facebooku, želi ostvariti romantičnu vezu i doći s njom živjeti u Hrvatsku. Nasjela je na njegove laži, što ju je u konačnici koštalo ne samo emocija, nego i 22.000 eura koje je uplatila na razne račune.

baka mobitel

Pazite s kim se dopisujete | Ilustracija: Pexels

Još jedna hrvatska umirovljenica nasjela je na romantičnu prijevaru putem društvenih mreža. Riječ je o 69-godišnjoj Varaždinki koja je tijekom svibnja na Fecebooku započela komunikaciju s nepoznatim muškarcem. On ju je uvjerio da se znaju od prije i da sada živi u Americi, ali da će doći živjeti s njim u Hrvatsku.

Starija osoba gleda u mobitel
Još jedna romantična prevara: Umirovljenica se zaljubila i izgubila više desetaka tisuća eura

Nakon toga je od prevaranta dobila poruku da je krenuo na put, ali da su ga zarobili pa je na njezino ime poslao paket s obiteljskom ušteđevinom i zlatom. Stigle su joj čak i poruke od dostavnog poduzeća koje joj je potvrdilo zaprimanje paketa i zatražilo plaćanje osiguranja, dostave i plaćanje carine. Na društvenoj mreži je potom dobila obavijest o nasljedstvu, odnosno darivanju 380.000 eura, ali uz uvjet da prvo mora platiti neke troškove.

Umirovljenica je na to nasjela pa je u nekoliko navrata uplatila različite novčane iznose na razne inozemne račune otvorene u Italiji i Španjolskoj. Naravno, kada joj nije stigao ni paket ni obećano nasljedstvo, shvatila je da je prevarena pa je slučaj prijavila varaždinskoj policiji koja je izvijestila o još jednoj romantičnoj prevari počinjenoj putem društvenih mreža na štetu starije osobe.

Šteta iznosi 22.000 eura, a iz Policijske uprave varaždinske kažu da rade na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap