Baka unuci probušila uši bez dozvole roditelja, potez majke podijelio javnost: Je li ispravno postupila?

Josip Mihaljević
2. veljače 2021.
Baka servis
A- A+

Obiteljski odnosi, pogotovo s punicama, puncima i svekrvama i svekrima znaju biti sklisko područje. Pogotovo ako je veza mlađa i ljudi nisu imali vremena upoznati se. Upravo tomu svjedoči i priča s Reddita u kojoj je baka dobronamjerno unuku odvela na bušenje ušiju kako bi mogla nositi naušnice, no potez majke je podijelio javnost. Na čijoj ste vi strani?

naušnice

Ilustracija: Youtube screenshot

Mlada majka podijelila je na Redditu priču o svojoj svekrvi kojoj je zabranila da viđa dijete nasamo, nakon što je baka “izigrala njeno povjerenje”. Baka nije napravila ništa monstruozno, samo je unuci na vlastito nahođenje probušila uši kako bi mogla nositi naušnice, piše mirror.co.uk.

Nesporazumu su kumovale i kulturološke razlike u obitelji, posebice između majke i muževe strane obitelji ali su ih do sada uspješno rješavali bez većih problema.

Kako je majka opisala na Redditu, nedugo nakon rođenja djeteta sverkva je u više navrata ispitivala teren što se tiče bušenja ušiju, budući da se u njenoj kulturi to radi dok je dijete jako mlado, svega nekoliko mjeseci. Majka joj je tada odgovorila kako joj nije baš udobno o tomu razmišljati dok je beba jako mala, ali joj je rekla da nema ništa protiv bušenja ušiju – ako njena kćer to bude htjela.

“Svaki put sam joj tako odgovorila, a ona me gnjavila praktički od kada sam bila u bolnici nakon poroda. Moj muž se složio sa mnom”, napisala je žena na Redditu.

“Uzela sam dijete i rekla sam joj da mora otići”

I baš kada je mislila da su postigli sporazum, majka je ostavila bebu s bakom i otišla obaviti neke poslove. Beba je tada imala tri mjeseca.

Blizak odnos s odraslom djecom u starosti? Nije nemoguće uz ovih sedam savjeta!

“Svekrva je dijete odvela u šetnju, a kada se vratila… vidjela sam da su joj uši probušene. Rekla je da je bušenje napravila muževa sestra, da ona to radi svima u obitelji i da je to tradicija.

Pop***ila sam, osjećala sam se prevarenom. Uzela sam dijete i rekla sam joj da mora otići. I muž je bio ljut, on se svađao s njom ispred kuće prije nego što joj je također rekao da ode”, opisuje žena na Redditu.

Priča završava tako da baka više ne smije viđati dijete nasamo, a njen muž nije siguran je li to najbolja odluka. S druge strane, baka i ostatak obitelji su jako ljuti, a tenzije u obitelji su velike. Što vi mislite, tko je u pravu u ovoj priči?

Baka unuci probušila uši bez dozvole roditelja, potez majke podijelio javnost: Je li ispravno postupila?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap