Baka ste i pečete najbolje slastice? Što čekate, prijavite se na Babičine kolače

Jasmina Grgurić Zanze
24. veljače 2019.
Baka servis
A- A+

Babičini kolači natjecanje je zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od majki, baka i prabaka. Ovom manifestacijom promiče se vrijednosti žena, obitelji te živom čuva gastronomsku tradiciju Zagorja.

Ilustracija: Pixabay

Krapinsko-zagorska županija objavila je poziv za sudjelovanje na 13. manifestaciji “Babičini kolači” koja se održava 30. ožujka ove godine u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici. Na natjecanje u pečenju kolača prema originalnim receptima naših baka i prabaka mogu se prijaviti žene s područja Krapinsko-zagorske županije, a osnovni uvjet za sudjelovanje je da su – bake.

Pozivaju se stoga sve zainteresirane bake da podijele svoje kulinarsko umijeće koje su naslijedile od svojih baka i prabaka i prijave se na 13. Babičine kolače.

Prijava mora sadržavati ime i prezime, adresu stalnog boravka, broj telefona, datum rođenja, broj osobne iskaznice, OIB te naziv i recept natjecateljskog kolača.

Super bake - domaćice koje su kolačima udebljale kupce, ali i mirovine

Prijave s receptima natjecateljskog kolača dostavljaju se na mail [email protected] ili putem web stranice www.babicinikolaci.com.hr ili na adresu Krapinsko-zagorska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu Magistratska 1, Krapina s naznakom: „Prijava za 13. Babičine kolače“.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 049/329-084, a rok za podnošenje prijava je do 7. ožujka 2019. godine.

Za pobjedničku lentu natječu se babice koje dolaze iz svih dijelova Županije, a osvaja ju ona čiji kolač dobije najviše bodova za autohtonost recepture i sastojaka, za okus, domišljatost u prezentaciji…

Osim za jedno od tri pobjednička mjesta, babice se natječu i za priznanje za vizualni dojam pod nazivom „Izvorno zagorsko“. U ovoj kategoriji boduje se opći dojam koliko su se natjecateljice svojom odjećom koju su odabrale nositi prilikom manifestacije i dekoracijom svog izlagačkog mjesta uspjele približiti starini zagorskog duha i tradiciji.

Kao i svake godine, nakon manifestacije i natjecanja bit će izdana i knjiga svih recepata kolača natjecateljica.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap