Porezna uprava ima novo natjecanje: Sakupljajte račune i osvojite 20.000 eura

Ana Kanazir
8. srpnja 2024.
Novosti
A- A+

Započelo je nagradno natjecanje Porezne uprave, ‘Bez računa se ne računa’. Ovo natjecanje se provodi putem aplikacije na mobitelu mPorezna, a sudjelovanje je jednostavno. Svaki račun je potrebno unijeti u aplikaciju pri čemu svaki prijavljeni račun nosi jedan bod. Natjecanje traje do kraja godine, a igrači s najviše bodova osvajaju mjesečne nagrade od 2.000, 3.000 i 5.000 eura, dok glavna nagrada iznosi čak 20.000 eura.

Izdavanje računa

Izdavanje računa | foto: Unsplash, Towfiqu barbhuiya

Iako smo i ranije morali uzimati i sakupljati račune, Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava ponovno traži isto od svojih građana. Kako kažu, cilj je podizanje fiskalne discipline, promidžba te edukacija građana o postupku fiskalizacije, odnosno izdavanju i uzimanju računa.

njemacka
Više novaca na računima: Nijemci od sljedeće godine mogu očekivati razna povećanja

Novo nagradno natjecanje Porezne se zove ‘bez računa se ne računa’ i obuhvaća upravo to. Sakupljanje računa. Ipak, osim samog fizičkog uzimanja i spremanja računa, račune je potrebno prijaviti u samu aplikaciju mPorezna čime se skupljaju bodovi. Natjecanje će trajati do 31. prosinca 2024. godine, a održavat će se u šest kola.

Uvjet za aktivaciju aplikacije je posjedovanje vjerodajnice za autentifikaciju putem NIAS-a. Sudionici nagradnog natjecanja mogu sakupljati bodove na sljedeće načine:

  • provjerom valjanosti računa očitavanjem QR koda na računu,
  • provjerom valjanosti računa putem JIR ili ZKI te drugih podataka iz računa (datum i vrijeme izdavanja računa, ukupni iznos računa),
  • kreiranjem prijave računa bez QR koda/neispravnih računa (sudionik mora uz račun priložiti i OIB poreznog obveznika koji je izdao račun)

Treba znati kako od istog izdavatelja računa, sudionik nagradnog natjecanja može sakupiti maksimalno jedan račun dnevno i kako nije dozvoljeno unošenje istog računa u mobilnu aplikaciju mPorezne od strane više različitih sudionika, jer će se onda bod dodijeliti samo za prvu prijavu računa. Sudionici mogu biti sve punoljetne osobe koje sakupljene račune unesu u mobilnu aplikaciju mPorezna. Svaki prijavljeni račun donosi jedan bod, a igrači s najviše bodova osvajaju mjesečne nagrade od 2.000, 3.000 i 5.000 eura. Glavna nagrada iznosi čak 20.000 eura.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap