Kolač mačje oči ovog bi vikenda mogao biti pravi izbor za utažiti želju za slatkim. Donosimo recepte za dvije verzije ovog poznatog kolača, a vi odaberite koja vam se više sviđa i razveselite svoje ukućane. Osim posebno zanimljivog naziva i izgleda, u sebi ovaj kolač krije okus kojim će oduševljeni biti baš svi.

Mačje oči | Foto: Mirovina.hr
S dolaskom hladnijih dana, češće vrijeme volimo provoditi u kući, a uz to spremati razna slatka i slana jela. Ako ste ljubitelj slatkog, kolač mačje oči mogao bi biti pravi izbor. Osim posebno zanimljivog naziva i izgleda, u sebi ovaj kolač krije okus kojim će oduševljeni biti baš svi kojima ga ponudite. Donosimo recepte za dvije verzije ovog poznatog kolača, a vi odaberite koja vam se više sviđa i razveselite svoje ukućane.
Mačje oči I.
SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 6 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
- 6 žumanjaka
- 3 žlice oštrog brašna
- 3 žlice kakaa
- ½ praška za pecivo
PRIPREMA:
- Umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg, miksajući dodavati šećer te jedno po jedno žumanjce.
- Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
- Nakon toga, prebaciti u pleh (30×40) na papir te peći 15 minuta na 180 stupnjeva.
- Na vrući biskvit staviti papir, okrenuti ga pa skinuti papir na kojem se pekao te smotati s obje strane prema sredini. Potrebno je biskvit malo pustiti da se ohladi.
SASTOJCI ZA KREMU:
- 2 Galetta pudinga od čokolade ili obični puding od čokolade
- 600 ml hladnog mlijeka
PRIPREMA:
- Pomiješati sastojke i miksati dvije minute.
- Dodati šlag kremu od čokolade te dalje miksati i dodati još 100 grama otopljene čokolade. Zatim tom kremom namazati biskvit s bananama te srolati kao mačje oči.
- Napomena: Galetta puding pravi se s hladnim mlijekom, ako ide obični potrebno ga je kuhati.
Mačje oči II.
SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 7 bjelanjaka
- 7 žlica šećera
- 7 žumanjaka
- 6 žlica oštrog brašna
- ½ praška za pecivo
- 2 žlice kakaa
PRIPREMA:
- Bjelanjke tući sa šećerom te kad bude čvrsto dodavati postepeno miksajući ostale sastojke.
- Peći u velikom plehu na papiru za pečenje 15 minuta na 180 stupnjeva. Još vrući biskvit srolati s obje strane prema sredini.
SASTOJCI ZA KREMU:
- 7,5 dl mlijeka
- 1 šalica šećera
- 6 žlica brašna
PRIPREMA:
- Umutiti, ukuhati da se zgusne te ohladiti.
- Jedan margarin sobne temperature izmiješati te dodati 2 vanilin šećera i sok od 1 limuna. Dodati u hladnu skuhanu kremu.
- Hladan biskvit premazati kremom, na krajeve staviti banane i rolati prema unutra.
- Okrenuti kolač i izvana namazati preostalom kremom. Na kraju posuti mljevenim orasima ili lješnjacima.

Kolač mačje oči | Foto: Mirovina.hr
Sve recepte iz naše Bakine kuhinje pogledajte ovdje. Dobar tek!
Pridružite se našoj Viber zajednici i prvi saznajte sve informacije.