Bakina kuhinja: Piletina sa sezonskim povrćem miriši na kasno ljeto

Jasmina Grgurić Zanze
13. rujna 2025.
Novosti
A- A+

Piletina sa sezonskim povrćem idealan je izbor za brz i jeftin ručak. Paprike, patlidžani i rajčice mogu se kupiti povoljno na štandovima tržnica. Svega nekoliko sastojaka dovoljno je da nam cijela kuhinja zamiriši na kasno ljeto.

Piletina s povrćem | Foto: Mirovina.hr

Piletina s povrćem | Foto: Mirovina.hr

Paprike, rajčice i patlidžani glavno su povrće na štandovima tržnica. Neće ih još dugo biti pa ove kasnoljetne plodove treba iskoristiti najviše što je moguće. Roge i patlidžani kupuju se pojačano za ajvar, dok se od rajčice prave sočni umaci za zimnicu. Ove namirnice možemo iskoristiti i u svakodnevnoj kuhinji na razne načine. Pripremili smo piletinu sa sezonskim povrćem uz rižu kao prilog. Još uvijek ima i tikvica, a recept za slasne uštipke od tikvica potražite ovdje.

Piletina se može pripremiti na sto načina, a nama je nekako najdraža s malo ‘jačim’ povrćem i začinima. Bijelo meso izvrstan je izvor proteina i ne sadrži masnoće. Zato si malo ‘oduška’ možemo dati s umakom od povrća i začinima, uz dodatak maslinova ulja. U nastavku doznajte što vam sve treba i kako smo pripremili pileća prsa s rogom, patlidžanima i rajčicom. Ovaj ručak možete pripremiti već za nekoliko eura, a količina je dovoljna za tri do četiri osobe, ovisno o količini namirnica.

SASTOJCI:

  • 250 ili 500 grama pilećih prsa (ovisno o tomu volite li više ili manje mesa)
  • dvije velike paprike roge (zelene ili crvene)
  • jedan veći patlidžan
  • dvije velike zrele rajčice
  • tri režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • bosiljak, list peršina, list lovora i ostali začini po želji
  • sol i papar

PRIPREMA:

  • Očišćena pileća prsa narezali smo na trakice i prepržili ih u vrućoj dubokoj tavi na maslinovu ulju.
  • Nakon što se piletina zarumeni, dodajte na nju prvo očišćenu i na trakice narezanu papriku.
  • Potom dodajte na kockice narezani patlidžan, a zatim i oguljenu nasjeckanu domaću rajčicu
  • Ubacite češnjak i suhe začine, prodinstajte dok povrće ne zamiriši, začinite po želji pa podlijte s malo vode. Po potrebi podlijevajte i tijekom kuhanja.
  • Nakon oko 30 minuta vaš je ručak gotov, a uz njega kao prilog možete poslužiti kuhanu rižu.

Sve recepte iz naše Bakine kuhinje pogledajte ovdje.


Pridružite se našoj Viber zajednici i prvi saznajte sve informacije. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap