Stomatolog je otkrio kako većina ljudi pogrešno pere zube, evo i zašto

Ana Kanazir
8. lipnja 2023.
Zdravlje
A- A+

Oralna higijena je veliki problem kod Hrvata. Dobro je poznato kako se zubima pridaje premalo pažnje, ali i kako građani zube peru svakih pet dana. Drugi problem leži u četkicama za zube koje bi se trebale mijenjati svakih 12 do 16 tjedana jer se u suprotnome na njima mogu nagomilati bakterije. Ipak, jedan je stomatolog otkrio i kako postoji jedna pogreška sa stavljanjem paste za zube.

Zubar popravlja zube pacijentu

Zubar | Ilustracija: Pixabay

Oralna higijena je vrlo važno, a kao što smo pisali ovdje, loša oralna higijena može utjecati i na pojavu Alzheimerove bolesti. U oralnu higijenu spada pranje zubi, koje, prema stomatologu Sahilu Patelu, također mnogi rade krivo.

Stomatolog Sahil Patel je otkrio kako je najveća pogreška kod pranja zubi močenje četkice prije stavljanja paste za zube na nju.

– Ako namočite četkicu za zube prije nego na nju stavite zubnu pastu, pasta će se razvodniti. Zubna pasta već u sebi sadrži dovoljno vlažnosti. Ako je dodatno razvodnite ona će se brže pjeniti i zbog toga ćete je htjeti i brže ispljunuti, objasnio je stomatolog i dodao kako to može rezultirati loše opranim zubima.

Copy link
Powered by Social Snap