Poziv na tribinu “Svi imamo pravo na zdravlje”

Josip Mihaljević
2. travnja 2018.
Zdravlje
A- A+

U prostorijama Mjesnog odbora “Bruno Bušić” na Borongaju 10. 4. 2018. godine održat će se javna tribina “Svi imamo pravo na zdravlje”. Na njoj će biti govora o različitim temama koje se tiču kroničnih bolesti, zaštiti prava pacijenata, dopunskom zdravstvenom osiguranju i općenito o reformi zdravstvenog obrazovanja. Tribinu organizira Hrvatska stranka umirovljenika.

Na tribini će govoriti med. sr. Svjetlana Brborović koja je osvojila nagradu za najsestru 2017. godine na temu kroničnih bolesti u starijoj životnoj dobi. Mr. sc. Damir Jukica održat će predavanje na temu zaštite prava pacijenata, predsjednik stranke umirovljenika Silvano Hrelja održat će predavanje na temu dopunskog zdravstvenog osiguranja, a dr. Lidija Gajski će održati predavanje na temu zdravstvene reforme.

Sažetak i tematika predavanja

Najčešće kronične bolesti s kojima se susrećemo u staroj dobi su visok krvni tlak, dijabetes, srčane bolesti, astma i kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB). Sve navedene bolesti su vrlo slične i zahtjevaju ozbiljan pristup. Najsestra 2017. godine Svjetlana Brborović govorit će o prihvaćanju bolesti, prilagodbi načina liječenja prema vlastitim mogućnostima te uputiti ljude u organizirane udruge i savjetovališta koje se bave ovim bolestima.

Predsjednik Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Grada Zagreba mr. sc. Damir Jukica održat će predavanje na temu – zaštite prava pacijenata. Svakom pacijentu jamči se opće i jednako pravo na kvalitetnu i kontinuiranu zdravstvenu zaštitu, a uz to su Zakonom o zaštiti prava pacijenata zajamčena određena prava. Pacijenti u velikom broju još uvijek nisu upoznati s njihovim pravima, više o njima poslušajte na predavanju.

Doktorica Lidija Gajski široj javnosti je najpoznatija po kontroverznim izjavama u prošlogodišnjem Otvorenom  u kojima je dovela u pitanje učinkovitost cjepiva te implicirala kako su cjepiva uzrok epidemije. Na tribini će govoriti o zdravstvenoj reformi, o temeljnim slabostima i teškoćama zdravstvenog sustava te o financiranju zdravstvenog sustava. Dominira li u bolnicama komercijalni interes nauštrb interesa pacijenata, možete saznati 10. travnja na Borongaju.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap