Pao je informatički sustav u bolnicama, pacijenti ostali zatečeni

Matej Markovinović
18. kolovoza 2022.
Zdravlje
A- A+

Neugodno iznenađenje dočekalo je mnoge građane koji su ovoga četvrtka došli u bilo koju zagrebačku bolnicu. Pao je informatički sustav, pa bolnice nisu imale uvid u elektroničke uputnice te su sve podatke morali unositi ručno.

Foto: KBC Zagreb

Ovoga četvrtak u jutarnjim satima, pao je informatički sustav u zagrebačkim bolnicama, zbog čega su brojni građani ostali zatečeni. Iz HZZO-a su priznali problem, a iz KBC-a Zagreba kažu da ga rješavaju.

“Nažalost, dogodilo se to da je pao sustav elektroničkog naručivanja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Naravno da sve to čini probleme, ali problemi će se riješiti. Znači, svi bolesnici koji su došli, bez obzira jesu li došli iz Prečkog ili iz Dubrovnika, bit će zbrinuti. Ručno će se unositi podaci i svi će dobiti uslugu zbog koje su došli u KBC Zagreb”, rekao je za HRT pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb, Milivoj Novak.

sunce
Liječnica objasnila kako toplinski val može biti poguban za zdravlje: "Stariji ne slušaju savjete"

O padu informatičkog sustava oglasili su se i iz HZZO-a, istaknuvši da je pružanje zdravstvene zaštite njihovim osiguranicima u svakom trenutku omogućeno.

“Korisnici sustava CEZIH su odmah nakon detektiranja zastoja obaviješteni da postoje poteškoće u radu servisa za provjeru osnovnog osiguranja, te se osiguranje može provjeriti na službenim stranicama www.hzzo.hr”, rekli su iz HZZO-a za HRT.

Pao je informatički sustav u bolnicama, pacijenti ostali zatečeni
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap