[29.3.] Najveća tragedija u HNL-u: igrač Zadra smrtno ozljeđen na utakmici protiv Cibalije

Josip Mihaljević
29. ožujka 2018.
Vremeplov
A- A+

Na današnji dan 2008. godine dogodila se tragedija koja je obilježila hrvatski nogomet i Hrvatsku nogometnu ligu. Igrač Zadra Hrvoje Ćustić, na utakmici između svog Zadra i Cibalije pao je nakon duela i udario glavom od betonski zid. Prebačen je u bolnicu i hitno operiran, no bitku za život je izgubio nekoliko dana nakon, 3. travnja.

hrvoje ćustić

Foto: Hrvoje Ćustić (lijevo) | Youtube screenshot

Iznenadna smrt nogometaša Fiorentine Davidea Astorija u ožujku 2018. šokirala je ljubitelje sporta diljem svijeta. Isti mjesec  jeziva preslika u 3. HNL – Istok. Nogometaš Marsonije, Bruno Boban, tijekom utakmice se srušio i tragično preminuo. Obojica su bili žrtve srčanog udara.

Nitko ne bi trebao umrijeti igrajući nogomet. Kobni betonski zid na Stanovima, zadarskom stadionu, je uklonjen. Hrvatski nogometni savez je promijenio propise, no i danas smo svjedoci opasnih uvjeta na sportskim terenima širom Hrvatske.

Odgovornost za smrt mladog nogometaša nedvojbeno snosi HNS. Krivi su jer nisu smjeli izdati licencu za odigravanje utakmica na stadionu Stanovi. Općinski sud u Zadru nepravomoćno je presudio u korist obitelji preminulog nogometaša, a HNS će morati platiti 960 tisuća kuna. Na tu odluku je HNS uložio žalbu.

Golman Vatrenih ispod dresa često nosi majicu s Hrvojevom slikom

Ćustić je rođen 25. listopada 1983. u Zadru. Od malih nogu je pokazivao nogometni talent, a karijeru je započeo u mlađim uzrastima NK Zadra.

Kao kadet je jedno vrijeme igrao i u Hajduku, ali se vratio u Zadar i priključio se seniorskoj momčadi. Nakon ispadanja Zadra iz 1. lige 2005. godine, Ćustić prelazi u NK Zagreb. Nastupao je za mladu reprezentaciju Hrvatske za koju je skupio deset nastupa. Trenirao ga je Slaven Bilić, a igrao je s velikim igračima poput Luke Modrića, Eduarda da Silve i Vedrana Ćorluke.

Legendarni bivši prvi golman hrvatske nogometne reprezentacije, Danijel Subašić, često ispod dresa nosi majicu s posvetom preminulom nogometašu.

[29.3.] Najveća tragedija u HNL-u: igrač Zadra smrtno ozljeđen na utakmici protiv Cibalije
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap